Digital Twin

Another Kind of Blue
Thu 23 Jan / 19:45
Thu 23 Jan ’25
19:45
  • Thu 23 Jan ’25
    19:45
    Danstheater, Den Haag
Drones die bewegen op de signalen van de dansers, je digitale tweeling en andere vergaande technische hoogstandjes. In Digital Twin verkent Another Kind of Blue het prikkelende gebied tussen de digitale en de fysieke wereld. Hoe verhouden die werelden zich tot elkaar in een tijd waarin de scheidlijn steeds meer fluïde is geworden?

Programme

Digital Twin
Wubkje Kuinsersma Choreografie
MetaHuman
Wubkje Kuinsersma Choreografie
Anthony Fuimara Muziek
Missing
David Middendorp Choreografie
Airman 2.0
David Middendorp Choreografie

Bijna alles en iedereen om ons heen heeft een digitale tweeling. Denk aan computersimulaties voor grote bouwwerken, of virtuele prototypes voor nieuwe auto’s. Maar ook jij hebt er één – in de vorm van alle data die er over jou is verzameld. Vaak denken wij als mens, dat wij die digitale kopieën volledig in de hand hebben. Maar is dat wel zo? Wie beïnvloedt uiteindelijk wie? Juist omdat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe werken ze samen?

De nieuwe avondvullende voorstelling Digital Twin geeft een inkijkje in deze ontastbare tweelingwereld en verkent het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen het digitale en het fysieke. In vier verschillende choreografieën wordt onderzocht hoe de interactie tussen deze twee werelden eruit ziet.

Juist omdat de scheidslijn tussen deze gebieden zo fluïde is, roept het de vraag op waar deze werelden elkaar nodig hebben om te bestaan. Hoe verhouden ze zich tot elkaar en hoe werken ze samen? De nieuwe avondvullende voorstelling Digital Twin geeft een inkijkje in deze ontastbare tweelingwereld en verkent het overlappende, maar vooral ook prikkelende gebied tussen het digitale en het fysieke. In vier verschillende choreografieën wordt onderzocht hoe de interactie tussen deze twee werelden eruit ziet.

Cloakroom and drink  
Cloakroom and an intermission drink are included. If the event does not have an intermission, you will receive the drink afterwards.  

Ooievaarspas discount  
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.