SEIZOENEN

Lonneke van Straalen, TheDutchBrewHouse
Sat 5 Oct / 20:15
Sat 5 Oct ’24
20:15
  • Sat 5 Oct ’24
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk, The Hague
Vivaldi schreef 300 jaar geleden een monsterhit. Met zijn Vier Jaargetijden zijn de seizoenen al eeuwenlang voelbaar in de concertzalen. Maar de wereld is aan flinke verandering onderhevig. De zomer kan inmiddels voelen als herfst met hevige overstromingen, en sneeuw en een Elfstedentocht zijn niet meer vanzelfsprekend in de winter.

Programme

Antonio Vivaldi De Vier Jaargetijden
Trevor Grahl nieuw werk
Anne Maartje Lemereis nieuw werk
Hoe klinken de jaargetijden in de 21e eeuw? Violiste Lonneke van Straalen vroeg componisten Trevor Grahl (1984) en Componist des Vaderlands Anne Maartje Lemereis (1989) om de huidige klimaatomstandigheden op muziek te zetten. Trevor en Anne-Maartje laten zich inspireren door het gedachtegoed van klimaatwetenschapper Joyeeta Gupta, winnaar van de prestigieuze Spinozapremie, de Nederlandse versie van de Nobelprijs. Hoe kunnen we denken in mogelijkheden en niet verzanden in doemscenario’s?

Cloakroom and drink  
Cloakroom and an intermission drink are included. If the event does not have an intermission, you will receive the drink afterwards.  

Ooievaarspas discount  
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.  

Credits

TheDutchBrewhouse
o.l.v. Lonneke van Straalen viool
m.m.v. Gijs Idema elektrisch gitaar