Spotlight on the Cellos

Residentie Orkest
Cellisten in de spotlights
Wed 29 Mar 20:15 - 21:35
Wed 29 Mar '23
20:15 - 21:35
  • Wed 29 Mar '23
    20:15 - 21:35
    Nieuwe Kerk, The Hague

Alle aandacht gaat uit naar de strijkers vanavond, met uitdagende en meeslepende cellostukken. Er klinken Alpenweiden, Spaanse liefde en een Boheems eerbetoon.

Programme

Gideon den Herder - cello
Justa de Jong - cello
Miriam Kirby - cello
Tom van Lent - cello
Keti Roinishvili - cello
Sven Weyens - cello

De Falla/Thomas-Mifune 6 Canciones populares Espanolas
Ravel/Van Prooijen Allegro moderato uit Strijkkwartet in F (versie voor cellokwartet)
Piatti In vacanza
Popper Requiem 
Rossini/Seymour Ouverture ‘Guillaume Tell’

Voor je strekt het Alpenlandschap zich weids uit. Onder een heldere hemel zucht een bries door de bladeren. Maar plots waait er een storm over de bergen en barst er een natuurgeweld los: de wereldberoemde ouverture van Gioachino Rossino’s Guillaume Tell. Ook nemen de cellisten van het Residentie Orkest je mee naar diverse Spaanse regio’s, die elk op hun eigen manier iets over de liefde te zeggen hebben in 6 Canciones populares Españolas.

Stormachtige liefde maakt plaats voor een eerbetoon aan een overleden vriend. Het Requiem van de Boheemse cellist David Popper. Zijn werk laat het unieke geluid en stijl van het instrument als geen ander naar voren komen. Zo leeft de ziel voort in de treurige, maar adembenemende halen van de strijkstok in dit stuk.

Ooievaarspas discount
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.