RO NOW Ein deutsches Requiem

Residentie Orkest
Friday Light
Fri 5 May 20:30
Fri 5 May '23
20:30
  • Fri 5 May '23
    20:30
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Tijdens een ongedwongen avond leer je in RO NOW de klassieke meesters op een heel nieuwe manier kennen. Met deze keer: de invloed van de dood op het werk van Brahms, in een bijzondere dodenmis.

Programme

Brahms - Ein deutsches Requiem

Anja Bihlmaier - dirigent
Katrien Baerts - sopraan
Raoul Steffani - bariton
Cappella Amsterdam

‘Zalig zijn zij die treuren, want zij zullen vertroost worden.’ Met deze woorden uit Matteüs (5:4) opent Ein deutsches Requiem. Johannes Brahms schreef na de dood van zijn moeder een dodenmis die niet de dode naar een vredig einde begeleidt, maar steun biedt aan hen die zij nalaten. Juist daarin was voor Brahms Gods onvoorwaardelijke liefde te vinden. 

Hiermee vat Brahms een zachtere religieuze toon dan te horen is in klassieke requiems – de Duitse componist staat bekend om zijn vrijere religieuze opvattingen. Cappella Amsterdam zet een vredige toon voor allen die dat nodig hebben, onder leiding van Anja Bihlmaier, chef-dirigent van het Residentie Orkest. Solisten zijn Katrien Baerts en Raoul Steffani. Het is voor het eerst dat dit werk in de Concertzaal van Amare te horen zal zijn. 

RO NOW

RO NOW opent je oren, verruimt je blik en verdiept je smaak
Op deze avond dompel je je onder in de klassiekers. Een kort en krachtig concert geeft je een shot of symphonic. De dirigent vertelt in een beknopte introductie wat juist déze cellosolo bijzonder maakt, waarom de componist per se deze uitstap wilde maken, hoe precies deze passage alles veranderde. Een beleving die  je weekend een bijzondere twist geeft. Zonder pauze, maar met drankje en dj achteraf.