HERFST

Ryan Djojokarso
Wed 11 Oct 19:45
Wed 11 Oct '23
19:45
  • Wed 11 Oct '23
    19:45
    Amare, Den Haag
    Danstheater

Ryan Djojokarso maakte in de zomer van 2019 de bijzondere voorstelling LIBI voor het Zuiderstrandtheater. Nu is hij terug met HERFST, een visueel indrukwekkende crossover van dans, zang en theater over de dood. In deze voorstelling komen afscheidsrituelen uit verschillende culturen aan bod. Elke cultuur neemt anders afscheid van geliefden, van een plakje cake bij de koffietafel tot een uitbundige viering van het leven. 

Choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso vermengt liederen en rituelen uit de Javaans-Surinaamse, Caribische en Indonesische cultuur met het requiem uit de westerse muziekgeschiedenis. De performers bezweren hun angst, ontkennen hun eindigheid of gaan woedend de confrontatie aan. Zoekend naar een blik voorbij het einde, omarmen ze langzaam het onvermijdelijke.

HERFST maakt deel uit van een serie over de seizoenen van Ryan Djojokarso, maar deze voorstellingen zijn ook los van elkaar te bekijken. Zijn eerste WINTER/21/J, werd genomineerd door de Nederlandse Toneeljury als een van de indrukwekkendste voorstellingen van 2022. Na het hypnotiserende LENTE/22/K is in dit dansportret het derde jaargetijde aan de beurt, met de Dood in de hoofdrol.

Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) is choreograaf en theatermaker en richtte, na succesvolle voorstellingen als LIBI, Mom:Me, Giovanni’s Room en andere samenwerkingen, zijn eigen stichting LIBI op. Zijn eerste voorstelling WINTER/21/J. werd meteen genomineerd door de Nederlandse Toneeljury als één van de meest indrukwekkende voorstellingen van het seizoen. Hij won de BNG Bank Dansprijs en werd genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Hij werkt met zowel professionele als amateurperformers en laat verschillende disciplines samenkomen in herkenbare en verhalende danstheatervoorstellingen. Eerder maakte hij stukken voor o.a. Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst, Korzo en Konzert Theater Bern.

Inleiding
Om 19:00 is er een gratis inleiding door choreograaf Ryan Djojokarso in de Spinozafoyer. Kom op tijd, want vol =vol.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Neem contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Performers

Concept & regie: Ryan Djojokarso
Performers (spel, zang, dans): Ria Marks, Bernadeta Astari, Tiffany Vicario, Felix Feenstra, Simon Mual, Thersa Bergmann en Mireia Varón Gallofré
Vocale arrangementen & uitvoering: Bernadeta Astari en Tiffany Vicario
Muziek: Jorg Schellekens
Dramaturgie: Jappe Groenendijk
Assistent Artistiek: Heleen van Gigch
Lichtontwerp: Ate Jan van Kampen
Decor ontwerp: Ate Jan van Kampen en Ryan Djojokarso
Kostuumontwerp: Jaden Li
Techniek: Jaap Scheldorn, Jorg Schellekens en Ate Jan van Kampen
Productie: Susanne Tuny, Milou Margaroli en Kristy Ilyas
Zakelijke leiding: Marijn Bellaard 
Marketing: Sabrina Cols en Merel Wildschut
Pers: Pauline Ouwerkerk 
Video & fotografie: Bowie Verschuuren
Artwork & vormgeving: Esmėe Erdtsieck en Amanda Harput (foto) 

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Het Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Rotterdam, Fonds 21, Volkskracht, Zabawas, Vailantfonds, Stichting Elise Mathilde Fonds