HERFST

Ryan Djojokarso
wo 11 okt 19:45 - 21:00
wo 11 okt '23
19:45 - 21:00
  • wo 11 okt '23
    19:45 - 21:00
    Danstheater

Ryan Djojokarso maakte in de zomer van 2019 de bijzondere voorstelling LIBI voor het Zuiderstrandtheater. Nu is hij terug met HERFST, een visueel indrukwekkende crossover van dans, zang en theater over de dood. In deze voorstelling komen afscheidsrituelen uit verschillende culturen aan bod. Elke cultuur neemt anders afscheid van geliefden, van een plakje cake bij de koffietafel tot een uitbundige viering van het leven. 

Uitvoerenden

Concept & regie: Ryan Djojokarso
Performers (spel, zang, dans): Ria Marks, Bernadeta Astari, Tiffany Vicario, Felix Feenstra, Simon Mual, Thersa Bergmann en Mireia Varón Gallofré
Vocale arrangementen & uitvoering: Bernadeta Astari en Tiffany Vicario
Muziek: Jorg Schellekens
Dramaturgie: Jappe Groenendijk
Assistent Artistiek: Heleen van Gigch
Lichtontwerp: Ate Jan van Kampen
Decor ontwerp: Ate Jan van Kampen en Ryan Djojokarso
Kostuumontwerp: Jaden Li
Techniek: Jaap Scheldorn, Jorg Schellekens en Ate Jan van Kampen
Productie: Susanne Tuny, Milou Margaroli en Kristy Ilyas
Zakelijke leiding: Marijn Bellaard 
Marketing: Sabrina Cols en Merel Wildschut
Pers: Pauline Ouwerkerk 
Video & fotografie: Bowie Verschuuren
Artwork & vormgeving: Esmėe Erdtsieck en Amanda Harput (foto) 

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam, Het Prins Bernard Cultuurfonds, Gemeente Rotterdam, Fonds 21, Volkskracht, Zabawas, Vailantfonds, Stichting Elise Mathilde Fonds

Dit is een gulle voorstelling die je verzoent met de eindigheid van het leven

Theaterkrant

HERFST is een cross-over in dans, (opera)zang, theater en beeld. Een visueel indrukwekkende voorstelling waarin afscheidsrituelen uit verschillende culturen samenkomen. In elke cultuur wordt weer anders afscheid genomen van geliefden. Van het plakje cake bij de koffietafel tot een uitbundige viering van het leven. Rituelen geven richting aan ons rouwproces. In HERFST vermengen liederen en afscheidsrituelen uit de Javaans-Surinaamse, Caribische en Indonesische cultuur zich met het requiem uit de westerse muziekgeschiedenis. De performers bezweren hun angst, ontkennen, gaan woedend de confrontatie aan en verlangen naar een beeld voorbij de eindigheid. Langzaam wordt zo het onvermijdelijke omarmd.

“Na het overlijden van mijn vader vorig jaar, miste ik rituelen voor na het einde. Het overlijden van een dierbare is zo groot en ongrijpbaar. Je wilt er woorden aan geven, maar dat kan bijna niet omdat het zo persoonlijk is. Met HERFST wil ik troost bieden, een houvast, en misschien zelfs een beetje herkenning voor iedereen die er mee te maken heeft en er mee te maken gaat krijgen.” - Ryan Djojokarso

HERFST maakt deel uit van een serie over de seizoenen van Ryan Djojokarso, maar deze voorstellingen zijn ook los van elkaar te bekijken. Zijn eerste WINTER/21/J, werd genomineerd door de Nederlandse Toneeljury als een van de indrukwekkendste voorstellingen van 2022. Na het hypnotiserende LENTE/22/K is in dit dansportret het derde jaargetijde aan de beurt, met de Dood in de hoofdrol.

Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) is choreograaf en theatermaker en richtte, na succesvolle voorstellingen als LIBI, Mom:Me, Giovanni’s Room en andere samenwerkingen, zijn eigen stichting LIBI op. Zijn eerste voorstelling WINTER/21/J. werd meteen genomineerd door de Nederlandse Toneeljury als één van de meest indrukwekkende voorstellingen van het seizoen. Hij won de BNG Bank Dansprijs en werd genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Hij werkt met zowel professionele als amateurperformers en laat verschillende disciplines samenkomen in herkenbare en verhalende danstheatervoorstellingen. Eerder maakte hij stukken voor o.a. Scapino Ballet Rotterdam, Conny Janssen Danst, Korzo en Konzert Theater Bern.

 

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Neem contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.