Giselle

Het Nationale Ballet
Thu 9 Nov 20:15
Thu 9 Nov '23
20:15
  • Thu 9 Nov '23
    20:15
    Amare, Den Haag
    Danstheater

“Een betoverend en ontroerend schouwspel.” De Telegraaf

Drama en etherische sfeer zijn gebundeld tot een betoverend en ontroerend schouwspel. (…) Het Nationale Ballet kan nog jaren voort met deze nieuwe Giselle.

De Telegraaf

De ‘oerversie’ van Giselle dateert uit 1841, de hoogtijdagen van de Romantiek, maar nog altijd wordt het ballet wereldwijd gedanst. In 2009 creëerden Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante een nieuwe, eigen versie van misschien wel de meest romantische productie uit het klassieke balletrepertoire. Met succes, want hun Giselle veroverde niet alleen de harten van het publiek in Nederland, maar ook in onder meer Spanje, China en Colombia.

Het thema van het ballet, onmogelijke liefde, is dan ook van alle tijden en culturen. De hoofdpersoon, Giselle, denkt in Albrecht haar ware liefde te hebben gevonden, maar hij is niet wie zij denkt dat hij is en bovendien is hij al met een ander verloofd. Albrechts liefde voor Giselle heeft noodlottige gevolgen, maar ook na haar dood is Giselle nog in staat tot liefde en vergeving.

Ooievaarspas discount 
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.

Performers

Marius Petipa, naar Jean Coralli en Jules Perrot choreografie
Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante productie en additionele choreografie
Adolphe Adam muziek
Het Balletorkest o.l.v. Ermanno Florio muzikale begeleiding

Komt het Zien!

Deze voorstelling is ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. Een blindentolk van Komt het Zien! verzorgt live audiodescriptie. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums en is er een meet & feel inleiding. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact op met de kassa om tickets te bestellen. Klik hier om meer te lezen over de bereikbaarheid van de kassa.

Dit zeiden slechtzienden eerder:
“De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend.”
“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.” 

Meer over Stichting Komt het Zien! vind je op hun website.