Mahler 9

Residentie Orkest
Mahlers laatste monumentale werk
Fri 28 Apr / 20:00 - 21:25
Fri 28 Apr ’23
20:00 - 21:25
De laatste, compleet afgeleverde symfonie van Mahler sloot het hoofdstuk van de Romantiek. Een monumentaal werk dat iedereen minimaal een keer in het leven gehoord zou moeten hebben.

Programme

Antony Hermus - dirigent

Mahler - Symfonie nr. 9

De uitvoering ervan heeft Gustav Mahler niet meer mogen meemaken, en de Negende symfonie was het laatste werk dat hij voltooide. Door kenners wordt het aangemerkt als het slotstuk van de Romantiek. Dit is een stroming die bekend staat om zijn ingewikkelde constructies, nieuw instrumentgebruik en het uitdiepen van de menselijke gevoelswereld.

Dit alles is ook zeer kenmerkend voor Mahler, die persoonlijk werk schreef, en altijd op zoek was naar de uiterste grenzen van zijn vak – zonder die te overschrijden. Kortom: op zoek naar het sublieme, dat de luisteraar dwingt een deel van zichzelf los te laten.

Deze monumentale laatste compositie van Mahler wordt gedirigeerd door een van onze favoriete gastdirigenten: de Nederlandse Antony Hermus, chef-dirigent van het Belgian National Orchestra.

Ooievaarspas discount
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.