© Wouter Vellekoop

Mahler 9

Residentie Orkest
Mahlers laatste monumentale werk
vr 28 apr / 20:00 - 21:25
vr 28 apr ’23
20:00 - 21:25
De laatste, compleet afgeleverde symfonie van Mahler sloot het hoofdstuk van de Romantiek. Een monumentaal werk dat iedereen minimaal een keer in het leven gehoord zou moeten hebben.

Programma

Antony Hermus - dirigent

Mahler - Symfonie nr. 9

De uitvoering ervan heeft Gustav Mahler niet meer mogen meemaken, en de Negende symfonie was het laatste werk dat hij voltooide. Door kenners wordt het aangemerkt als het slotstuk van de Romantiek. Dit is een stroming die bekend staat om zijn ingewikkelde constructies, nieuw instrumentgebruik en het uitdiepen van de menselijke gevoelswereld.

Dit alles is ook zeer kenmerkend voor Mahler, die persoonlijk werk schreef, en altijd op zoek was naar de uiterste grenzen van zijn vak – zonder die te overschrijden. Kortom: op zoek naar het sublieme, dat de luisteraar dwingt een deel van zichzelf los te laten.

Deze monumentale laatste compositie van Mahler wordt gedirigeerd door een van onze favoriete gastdirigenten: de Nederlandse Antony Hermus, chef-dirigent van het Belgian National Orchestra.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.