Winternachten concert — In het droomhuis

Met o.a. hiphopicoon Sef, wintipriester Marian Markelo en schrijver Raoul de Jong!
Sun 19 Jun / 16:00 - 17:15
Sun 19 Jun ’22
16:00 - 17:15
  • Sun 19 Jun ’22
    16:00 - 17:15
    Amare Studio, Den Haag

Droom jezelf een thuis met o.a. hiphopicoon Sef, wintipriester Marian Markelo en schrijver Raoul de Jong! Winternachten festival – de zomereditie wordt in stijl afgesloten in de concertzaal van Amare, met een uniek gezelschap van schrijvers, dichters, artiesten én slagwerkers. Zij brengen hun droomhuis tot leven, in woord, beeld en muziek. En jij kunt het ‘mee-maken’!

Het Winternachten festival – de zomereditie wordt in stijl afgesloten in onze concertzaal met ‘In het droomhuis’. Schrijvers, dichters en artiesten brengen hun droomhuis tot leven, in woord, beeld en muziek. Vol van lichte, warme en duistere verlangens, van voorouders en wijze vrouwen, van gemis en genot. Laat je betoveren door o.a. hiphopicoon Sef, wintipriester Marian Markelo, schrijvers Raoul de Jong en Sanneke van Hassel, singer-songwriter Shishani, spoken word artist Benzokarim, dichters Ronelda Kamfer en Iman Mersal en vocaliste Sterre Konijn. Slagwerkers van het Koninklijk Conservatorium brengen ritme aan, en onze gedroomde gastvrouw, theatermaakster en stand-up filosofe Laura van Dolron, zorgt dat je je direct thuisvoelt.

Breng jouw thuis mee naar ons droomhuis

Om goed onderdak te bieden aan al deze dromen vragen we niet alleen artiesten om hun ‘thuis’ te delen, maar ook het publiek. Neem iets mee wat ‘als thuis’ voelt – of waarmee jij je droomhuis zou opluisteren: een plant, een theekopje, een gootsteendoekje, een schemerlamp… En het verhaal bij jouw droomthuis-object horen we ook graag! Je kunt dit van tevoren opschrijven of het ons vertellen bij binnenkomst, dan leggen Sanneke van Hassel en Anouk Driessen het vast én geven het een mooie plek in de zaal. Zo maken we samen een levend archief van droomhuizen, geïnspireerd op de roman In het droomhuis van de Amerikaanse schrijver Carmen Maria Machado. En: je gaat niet met lege handen naar huis, want na afloop neem je een voorwerp en verhaal van iemand anders mee terug. 

Over Winternachten festival

Het Winternachten festival – de zomereditie vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 juni op verschillende locaties in Den Haag, onder het festivalthema Whose House Is This?. Literatuur, poëzie, spoken word, muziek en film: cultuurliefhebbers komen aan hun trekken op dit veelzijdige, internationale literatuurfestival.

‘In het droomhuis’ is het slotconcert, geproduceerd i.s.m. Amare en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Voor dit concert zijn aparte tickets te bestellen, maar je bent natuurlijk ook van harte welkom op alle andere festivaldagen, in o.a. PAARD en PIP. Voor meer informatie, zie www.winternachten.nl 

Credits

Met Sef, Laura van Dolron, Marian Markelo, Raoul de Jong, Sanneke van Hassel, Sterre Konijn, Shishani, Benzokarim, Ronelda Kamfer , Iman Mersal, Sanneke van Hassel en Anouk Driessen.

Studenten slagwerk Koninklijk Conservatorium Den Haag:
Miguel Varela, Joao Borralho, Te Ping, Gonzalo Martins, Porter Ellerman, Joao Brito, Joan Piles, Dimitris Pliatsikas, Ricardo Mendes, Diogo Marques – Studenten slagwerk van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, met dank aan Pépé Garcia en Enric Monfort.