Reinaert de V. (7+)

Holland Opera in co-productie met Duda Paiva Company & New European Ensemble
Sat 13 Apr 19:00 - 20:30
Sat 13 Apr '24
19:00 - 20:30
  • Sat 13 Apr '24
    19:00 - 20:30
    Amare, Den Haag
    Danstheater

In Reinaert de V. wordt met poppenspel, dans, muziek en zang het oerverhaal over Reinaert de Vos nieuw leven ingeblazen.

Schrijver Simon van der Geest, bekend van zijn met de Gouden Griffel bekroonde jeugdboeken Dissus en Spinder, bewerkt de middeleeuwse satire tot een klimaatrechtszaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie, de jeugd opstaat tegen de oude garde en de dochter van Reinaert uiteindelijk zegeviert.

Op de hofdag van Koningin Nobel klagen alle dieren over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater worden erop uitgestuurd om hem te dagvaarden, maar Reinaert zet hen dat lelijk betaald. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt, verschijnt hij aan het hof. Alles pleit tegen hem, maar de listige vos weet koningin Nobel met een subliem verhaal én een gerucht over een schat te overtuigen van zijn onschuld. 

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Performers

Cast
Martijn Cornet/Niek Idelenburg, Tiffany Vicario, Arnout Lems, Josje Eijkenboom & Oliver Reese spel
New European Ensemble:
James Meldrum
klarinet
Emlyn Stam altviool
Willem Stam cello
Pepe Garcia slagwerk

Meet the puppets
Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen het podium op voor een selfie met de poppen en om vragen te stellen.