Reinaert de V. (7+)

Holland Opera in co-productie met Duda Paiva Company & New European Ensemble
BIG BANG Festival
za 13 apr / 19:00 - 20:00
za 13 apr ’24
19:00 - 20:00
  • za 13 apr ’24
    19:00 - 20:00
    Danstheater

In Reinaert de V. wordt met poppenspel, dans, muziek en zang het oerverhaal over Reinaert de Vos nieuw leven ingeblazen.

Schrijver Simon van der Geest, bekend van zijn met de Gouden Griffel bekroonde jeugdboeken Dissus en Spinder, bewerkt de middeleeuwse satire tot een klimaatrechtszaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie, de jeugd opstaat tegen de oude garde en de dochter van Reinaert uiteindelijk zegeviert.

Het verhaal
Op de hofdag van Koningin Nobel klagen alle dieren over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater worden erop uitgestuurd om hem te dagvaarden, maar Reinaert zet hen dat lelijk betaald. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt, verschijnt hij aan het hof. Alles pleit tegen hem, maar de listige vos weet koningin Nobel met een subliem verhaal én een gerucht over een schat te overtuigen van zijn onschuld. 

Recensies
"Reinaert de V. is oprecht leuk, mooi en goed te volgen. Poppenspeler en choreograaf Duda Paiva maakte geweldige kostuums, een soort draagbare poppen, voor figuren als Bruun de Beer en Tibeert de Kater, die qua mimiek weergaloos zijn. De zangers brengen deze effectief tot leven." ★★★★★- De Volkskrant

"Naar de expressieve schuimrubberen poppen, maskers en kostuums van Duda Paiva Company wil je blijven kijken. De zangers en poppenspelers laveren tussen mens en dier: hier een leeuwenkop en berenpak, daar een kater met één mensenarm en één klauw. Hun treffende dierlijke motoriek maakt het helemaal af. Het flexibele schuimrubber is een sterke dramaturgische troef: ontroerend is het moment waarop Reinaerts dochter Rosseline haar handpop van een klein vosje tot een vormloze bal vouwt en aan haar vaders voeten achterlaat." ★★★★ - NRC

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Onderdeel van

Meet the puppets
Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen het podium op voor een selfie met de poppen en om vragen te stellen.

Knutselen
Kom rondom de voorstelling gezellig knutselen aan de knutseltafels in de foyer!

Uitvoerenden

Cast
Rosseline Josje Eijkenboom
Reinaert Niek Idelenburg
Koningin Nobel
Isabel Pronk
Canteclaer & Tybeert
Arnout Lems
Bruun
Oliver Wagstaff
Cuwaert
Ivana Borsje

New European Ensemble
Klarinet
James Meldrum
Altviool Emlyn Stam
Cello Willem Stam
Slagwerk Porter Ellerman