© Ben van Duin

Theo Nijland

Ontboezingen van een blij mens
zo 19 feb 15:00
zo 19 feb '23
15:00
  • zo 19 feb '23
    15:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Theo Nijland heeft geen uitleg meer nodig. De Nederlandse woordkunstenaar komt met een nieuw programma naar de Nieuwe Kerk voor een bijzondere avond met nieuw en bekend ouder werk.

Wonderlijk, dat je zomaar gewillig achterover zakt voor iemand die je niet persoonlijk kent. Alleen omdat hij de intiemste ontboezemingen verpakt in liedjes, wil je met hem mee. Ook al weet je dat, net als je wilt wegglijden op een bed van romantische pianoklanken, hij je opeens de oren kan wassen. Nijland rekt nu eenmaal altijd de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is. Dus laat je gniffelend gek maken door zijn oude en nieuwe repertoire, zijn donkerbruine stem en het klapwieken van zijn vleugel.

Met ‘En de rest is onzin’ won Nijland de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019 en ook dit programma werd lovend ontvangen: “Nijland rijgt fabelachtige nummers uit zijn rijke oeuvre aaneen met tragikomische verhaaltjes.” (NRC Handelsblad ****)

Uitvoerenden

Van en met Theo Nijland

Ontdek concerten in de Nieuwe Kerk

Wist je dat je ook in de Nieuwe Kerk concerten kunt beleven? De Nieuwe Kerk is een geweldige locatie voor concerten en bevindt zich aan het Spuiplein.