Babylon aan de IJssel - Gilgamesj nu

Hexagon Ensemble
do 25 nov 20:15
do 25 nov '21
20:15
  • do 25 nov '21
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Geweest
De zes leden van het Hexagon Ensemble laten hun licht schijnen op de Griekse vluchtelingenkampen waarin duizenden onder erbarmelijke omstandigheden de nacht moeten doorbrengen.

Programma

Muziek van Hawar Tawfiq

De muziek die Hawar Tawfiq voor de voorstelling en het jubilerende Hexagon Ensemble schreef is prachtig. In plaats van een duidelijke harmonische route kiest Tawfiq voor sfeervolle klankverzamelingen waarin hij de eigen kleur van ieder instrument perfect weet te gebruiken.

NRC

Babylon aan de IJssel - Gilgamesj nu is het resultaat van een bijzondere artistieke samenwerking tussen componist Hawar Tawfiq en schrijver Marcel Roijaards. In eerste instantie werkten zij aan een klassieke bewerking van het Gilgamesj epos, maar tijdens hun ontmoetingen vertelde Hawar over zijn eigen vlucht van Irak naar Nederland. De onvermoede overeenkomsten tussen fictie en werkelijkheid inspireerden hen tot een meer actuele, persoonlijke visie op het eeuwenoude verhaal.

Bij dit programma heeft u een zitplek in de zaal. Deze voorstelling kan volgens de laatste coronaregels dus gewoon doorgang vinden. De term 'ongeplaceerd' op de ticket wordt alleen gebruikt om aan te duiden dat nog niet gedefinieerd is waar in de zaal u precies plaatsneemt.

Uitvoerenden

Hexagon Ensemble
Judith Linssen, actrice
Hawar Tawfiq, muziek
Marcel Roijaards, tekst en regie
Floriaan Ganzevoort, vormgeving
Monique Krüs, muziekregie