Poëzieavond ter ere van Jalal ad-Din Rumi

za 17 dec 18:30 - 21:30
za 17 dec '22
18:30 - 21:30
  • za 17 dec '22
    18:30 - 21:30
    Amare, Den Haag
    Swing
    Geweest

In samenwerking met de Iraakse dichter Mohammad Al-Amin organiseert Amare een poëzieavond er nagedachtenis aan het overlijden van de grote soefi-dichter Jalal al-Din al-Rumi. 

Op deze avond komen dichters uit verschillende culturen en talen eigen gedichten voorlezen. De dichters komen onder andere uit Uruguay, Syrië, Irak, Nederland, Libië, Soedan, Marokko en Turkije. In hun werk kruist eeuwigheid met vernietiging, reizen met residentie, scheiding met verbinding. Deze onderwerpen zijn essentieel in soefi-poëzie in het algemeen en in de collecties van de grote soefi-dichter Jalal al-Din al-Rumi.

Op dezelfde poëzieavond horen we Nederlandse poëzie op het ritme van de Arabische, Perzische en Turkse taal. De Iraakse dichter Mohammad Al-Amin, de Iraakse dichter Salah Hassan en de Turkse schrijfster Fatma Aktas presenteren hun vertalingen van de bekende Nederlandse dichter Remco Campert. Naast deze voordrachten wordt de tekst in het Nederlands voorgelezen door de Nederlandse schrijfster Anita Polman.

Poëzieavond ter ere van Jalal ad-Din Rumi

Uitvoerenden

Fatma Aktaş
​Loubna Chatt​
Deyab Altaye
Salah Hassan​​
Christine LaHaye
Hala Elbushari
Khadija Bouachrine
Ramon Haniotis
Khazal Al Maijdi​
Youetta de Jager
Ommar Elkeddi
Else de koning
Hussein Nahaba
​Juan Tajes
Mohammad​ Al-Amin
Patricia Cardona
Cuca Esteves
Ilien Bermudez (cello)