A Midsummer Night's Dream van Britten

Opera Zuid
za 18 jun 20:00
za 18 jun
20:00
  • za 18 jun
    20:00
    Amare, Den Haag
    Danstheater

Benjamin Britten schreef de magische opera A Midsummer Night’s Dream naar de romantische komedie van Shakespeare. Regisseur Ola Mafaalani ontdekt de sensualiteit in deze partituur en gooit alle remmen los.

Tussen schemering en dageraad verandert het koninkrijk van Elfenkoning Oberon in een speelgrond voor liefde. Met een druppel toversap beïnvloedt Oberon het liefdesleven van zijn onderdanen en echtgenote Tytania. Verliefdheid, ontrouw, extase, verdriet en verzoening vullen de nacht. 

Het theater van Mafaalani is een feest voor de vijf zintuigen. Niet alleen ogen en oren, maar ook gevoel, reuk en smaak worden getrakteerd. Volgens Mafalaani, ook wel de keizerin van de theatrale fantasie genoemd, heeft opera de taal om alle zintuigelijke ervaringen te verbeelden. ‘Het kinderkoor komt niet gewoon op en zingt, maar bakt en kookt al zingend. Als je die kinderen bezig ziet, ervaar je zelf weer even die volle onvoorwaardelijke liefde voor alles om je heen. Het is mijn behoefte om A Midsummer Night’s Dream jouw eigen liefdesrelatie te laten zijn.’

Uitvoerenden

philharmonie zuidnederland
Ola Mafaalani, regisseur
Karel Deseure, muzikale leiding 

 

 

 

 

Veilig naar het theater

Maatregelen rondom je bezoek aan Amare en de Nieuwe Kerk


Informatie en coronamaatregelen