Lina_Raül Refree

Vernieuwende versies van fado-klassiekers
zo 6 mrt 20:00
zo 6 mrt '22
20:00
  • zo 6 mrt '22
    20:00
    Geweest

De fado van het bijzondere duo Raül Refree & Lina zorgt voor een compleet nieuwe opvatting van deze meeslepende Portugese muziek.

“Lina_Raül Refree are updating traditional Portuguese fado for the 21st century”

The Guardian, UK

Toen de Spaanse muzikant en producer Raül Refree Lina hoorde zingen in de befaamde Clube de Fado in Lissabon werd hij totaal van zijn stuk gebracht door haar krachtige, fantastische stem. Zijn reactie was instinctief. 

Een dag later zat het tweetal in een speciale opnamestudio, omringd door vintage synthesizers zoals Moogs, Arps, Oberheims en Rolands, plus een piano. Raül Refree ving Lina's stem in een analoge wolk en dit bleek het begin van een prachtige samenwerking te zijn, waarin besloten werd om het repertoire van de grootste fado-zangeres aller tijden, Amália Rodrigues, op geheel nieuwe wijze te arrangeren. En hoe!

Lina_Raül Refree brengt inderdaad wel fado, maar in plaats van begeleiding op akoestische en/of Portugese gitaar, wordt de volle, geladen stem van zangeres Lina op een zeer organische en uiterst smaakvolle manier begeleid door intense soundscapes en inventief pianospel van Raül Refree op toetsen en electronica. 

Een compleet nieuwe en innovatieve opvatting van fado, maar zonder de emotie van de muziek, de saudade, te verliezen.

In januari 2020 verscheen de debuutplaat van Lina_Raül Refree op het Glitterbeat label, met veel enthousiaste reacties tot gevolg.

Dit concert komt tot stand in samenwerking met onze partner PAARD.

Uitvoerenden

Van en met Lina_Raül Refree.

Dit concert komt tot stand in samenwerking met PAARD.