Saint-Saëns & Rachmaninov

Residentie Orkest
Een middag vol klankervaringen
zo 16 apr 14:15
zo 16 apr '23
14:15
  • zo 16 apr '23
    14:15
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Pablo González keert terug bij het Residentie Orkest, om opnieuw samen te werken met een van zijn favoriete pianosolisten: Residentie Orkests artist in residence, Yeol Eum Son.

Programma

Pablo González - dirigent
Yeol Eum Son - piano

Granados/Casals - Liliana
Saint-Saëns - Pianoconcert nr. 2
One Minute Symphony XL
Rachmaninov - Symfonische dansen

Een middag vol klankervaringen die geen luisteraar onberoerd raakt. De artist in residence van het Residentie Orkest, Yeol Eum Son, soleert vanavond in het zeer populaire Tweede pianoconcert van de Franse componist Camille Saint-Saëns.

Een bijzonder werk dat vanuit een rustige solo opbouwt naar een energiek midden waar de levensvreugde vanaf spat, om vervolgens in een wervelwind te eindigen. Extra bijzonder: de componist zette dit stuk in slechts zeventien dagen op papier.

De gepassioneerde Spaanse Pablo González bestempelt Son als een van zijn favoriete pianisten om mee te werken. Ook zet hij op zijn lessenaar een bijzonder repertoire uit zijn vaderland: het poëtische en symfonische Liliana van Enrique Granados (door Gonzalez een aantal jaren geleden overigens nog met zijn orkest in Barcelona op CD gezet).

Na de pauze horen we Sergei Rachmaninovs laatste voltooide werk: de Symfonische dansen. Een royaal en uitbundig werk – met een soort zelfvertrouwen dat de doorgaans ingetogen componist niet eerder liet zien – dat reflecteert op zijn levensverloop.