© Mark Engelen

Wouter ontmoet Rembrandt

Residentie Orkest
Klassiekers en een wereldpremière
za 10 jun 20:15 - 21:45
za 10 jun '23
20:15 - 21:45
  • za 10 jun '23
    20:15 - 21:45
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Een avond waarin kamermuziek gecombineerd wordt met het onverwachte, experimentele… en boem, een paukenslag. Wouter Vossens viool ontmoet Rembrandt Frerichs speelse toetsen.

Programma

Mozart Adagio & Fuge
Frerichs Pianoconcert (wereldpremière)
Grieg De laatste lente
Haydn Symfonie nr. 94 ‘Met de paukenslag’

Vanavond ontmoet de concertmeester Wouter Vossen de bijzondere jazzpianist en componist Rembrandt Frerichs in de Nieuwe Kerk. Zij brengen dé klassiekers onder de kamermuziek ten gehore: Mozarts Adagio & Fuge en Haydns Symfonie nr. 94. Deze stukken flankeren de wereldpremière van Frerichs Pianoconcert.

Onze stadsgenoot staat bekend om zijn eigenwijze muziek, met innovatieve stijlcombinaties – van jazz tot klassiek. Zo combineert het Residentie Orkest het nieuwe met het bekende; ze houden hun publiek graag op hun tenen.

De keuze voor Symfonie nr. 94 is dan ook niet toevallig. De beroemde ‘verrassing’ die de grote Oostenrijker erin verwerkte om het publiek op te schrikken, verraadt het gevoel voor humor van de componist. Griegs Laatste Lente gaat eraan vooraf, en roept een speels maar bij vlagen sprookjesachtig beeld op van smeltende sneeuw.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Uitvoerenden

Wouter Vossen viool en leiding 
Rembrandt Frerichs piano

Brasserie Amare
Maak je bezoek compleet met een lunch of diner bij Brasserie Amare!

➤ Bekijk het menu en reserveer een tafel