Sarif Tribou © De Schaapjesfabriek

De Parade naar Amare

onderdeel van Festival Blazen aan het Spui
za 21 mei 11:30
za 21 mei '22
11:30

Vorig jaar kon de Parade naar Amare geen doorgang vinden vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig is er nu een herkansing! Op zaterdag 21 mei zal de Parade naar Amare aansluiten bij het Festival Blazen aan het Spui. De Parade naar Amare is een grootschalig participatieproject waarin allerlei musici uit de regio Den Haag Amare muzikaal zullen veroveren.

In een karavaan van blazers trekken ruim 300 musici door de straten van de Haagse binnenstad. Twan Dubbers, initiatiefnemer van Blazen aan het Spui : ‘Het idee voor de Parade naar Amare is tijdens de pandemie ontstaan vanuit de gedachte dat we met zoveel mogelijk blazers vanuit de HaFaBra en amateursymfonieorkesten uit de regio het nieuwe Haagse cultuurcomplex Amare muzikaal gaan veroveren en zo corona ´wegblazen’.'

Geheel nieuw werk voor groot blaasorkest

Componist Sarif Tribou heeft hiervoor een geheel nieuw werk voor groot blaasorkest (alle orkesttypen) geschreven getiteld ‘De Verovering van Amare’. Dit willen we met zoveel mogelijk blaasorkesten, blazersgroepen (b.v. uit symfonieorkesten en bigbands) en individuele blazers op zaterdag 21 mei uitvoeren, samen met de slagwerkers van Percossa op het Spuiplein voor Amare. Sarif kijkt er ontzettend naar uit om, samen met alle fantastische muziekgroepen, Amare met overgave te veroveren. De eigen kracht en talenten van de verschillende groepen worden ingezet om een speciale compositie van circa 10 minuten te creëren. Dit wordt een muzikaal wervelend en bruisend feest!

De uitvoering

Op zaterdag 21 mei van 11:30 – 13:30 uur speelt zich het geheel af in het centrum van Den Haag en op het Spuiplein. Eerst spelen op verschillende locaties in het Centrum van Den Haag een aantal orkesten/bands korte optredens. Daarna trekken de muzikanten door de stad naar Amare. Rond 13:00 uur verzamelen alle deelnemers zich op het Spuiplein, waar rond 13:15 uur o.a. de gezamenlijke compositie zal worden uitgevoerd.

 

Over Sarif Tribou

Sarif Tribou (48) is een muzikaal leider/componist en librettist die zich bezighoudt met muziek, theater en kunst in de breedste zin van het woord. Van oorsprong opgeleid als percussionist, werd zijn interesse al gauw gelokt door storytelling in het algemeen en hoe muziek als kunstvorm daar zoveel raakvlakken mee heeft. Zijn composities werden verhalen, en omgedraaid. Na het afronden van zijn muziekopleiding aan het Haagse en Rotterdamse Conservatorium studeerde hij aan de ScriptAcademy, terwijl hij zich door de jaren heen verder ontwikkelde als muziektheaterdirigent.

Over Festival Blazen aan het Spui

Van 18 – 22 mei 2022 organiseert Blazen aan het Spui, platform en podium voor symfonische blaasmuziek in Den Haag, een meerdaags festival met componist Rob Goorhuis (Amsterdam, 1948) als centrale componist en gastprogrammeur. Na het eerste succesvolle festival rond componist Johan de Meij in 2018 wilde Blazen aan het Spui wederom een Nederlandse componist uitnodigen die het publiek meeneemt in zijn/haar muzikale wereld. Naast werk van Goorhuis zelf klinkt er muziek van zijn inspiratiebronnen zoals Bach, Beethoven, Franck en Schubert.

Het festival is een kennismaking met de fascinerende wereld van de blaasmuziek en legt tegelijkertijd de verbinding met symfonische muziek en eigentijds gecomponeerde muziek. Kijk voor het volledige programma en alle locaties op de website van Blazen aan het Spui.

De Parade naar Amare is onderdeel van Wij Den Haag.


De Parade naar Amare wordt mede mogelijk gemaakt door: