© Esther de Boer

Buurmans Keukenparade

Plan d-
zo 30 okt
zo 30 okt '22
 • zo 30 okt '22
  11:00 - 12:00
  Amare, Den Haag
  Amare Studio
 • zo 30 okt '22
  14:30 - 15:30
  Amare, Den Haag
  Amare Studio

In welk land mag je slurpen aan tafel? Hoe smaken vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk en wat betekent: “de liefde gaat door de maag?”

Plan d- gaat in Buurmans Keukenparade op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken vertellen wij de verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst.

In deze keuken vieren wij de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden. Een lekkere culinaire dansvoorstelling voor iedereen van 0 tot 99 jaar en iedereen die van eten houdt.

Keuken Safari
Stadskantine

Kids kunnen na afloop van de voorstelling op Keuken Safari een eigen placemat ontwerpen of spelletjes als eetdomino en eetmemory spelen. Voor de jongsten is er een voel- en ruikhoek en een eigen Speelkeuken. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen terecht in het Kruidenparadijs waar zij een eigen betoverende kruidenmelange kunnen maken om direct te proeven of mee te nemen. Voor het echte danswerk kunnen kinderen in de Wereldkeuken danshoek terecht om hun dans skills te testen met de buurmannen dans tutorial.

Naast onze doe-activiteiten op locatie hebben we heerlijke recepten verzameld om thuis mee aan de slag te gaan in de keuken. Nieuwsgierig geworden? Klik hieronder. 

Recepten Buurmans Keukenparade

Bij dit evenement is geen stapelkorting van toepassing.

Uitvoerenden

Idee/Choreografie en Concept - Andreas Denk
Dans - Cherif Zaouali en Andreas Denk
Co-Choreografie - Wendy Grin en Jordi Casanovas
Muzikaal advies - Kaveh Vares
Lichtontwerp - Varja Klosse
Eindregie - Mohamed Aadroun
Educatie en productie - Wendy Grin
Decor & realisatie - Wouter Nieuwendijk en Andreas Denk
Techniek - Ohad Arama
Fotografie/grafisch ontwerp - Es & Zn – Esther de Boer
Acquisitie - Frontaal Theaterbureau
Scène fotografie - Menno van der Meulen
Zakelijke leiding - Britt Arp
Productie ondersteuning - Ian Borthwick