Kaukasische Klanken

Ciconia Consort & Isabelle van Keulen
za 9 okt 20:15
za 9 okt '21
20:15
  • za 9 okt '21
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Nu het reizen naar verre oorden niet mogelijk is, nemen Ciconia Consort en Isabelle van Keulen je mee op reis naar de Kaukasische landen Georgië, Armenië en Azerbeidzjan.

Programma

Edward Mirzoyan (1921-2012) - 'Shushanic' – Elegy
Fikret Amirov (1922-1984) - Mugham Poéme (1979) voor viool en strijkorkest 
Eduard Hayrapetyan ( geb. 1949) - "The Lost Balloon" for string orchestra
Sulkhan Tsintsadze (1925-1992) - Miniatures on Georgian Folk Themes
Pēteris Vasks (geb. 1946) - Vientulais Engelis, Meditation voor viool en strijkorkest
Fikret Amirov (1922-1984) - Symfonie voor strijkorkest, ter herdenking aan de dichter Nizami

LET OP: Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dien je in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie vind je hier.

Een buitengewoon afwisselende muzikale reis: naast de prachtige Russisch georiënteerde (Prokofiev-achtige) strijkerssymfonie met Perzische invloeden van de Azerbeidjaanse componist Fikret Amirov, maak je kennis met de oosters-Arabische 'Mugham', een van de vele folkloristische muziekvormen uit Azerbeidzjan gebaseerd op de Iraans-Arabisch-Turkse Maqam.

Van de Georgisch-Armeense componist Mirzoyan speelt Ciconia de lyrische en poëtische filmmuziek Shushanic. Van de nog levende Armeniër Hayrapetyan klinkt 'The Lost Balloon', dichterlijke rustgevende muziek met span-nende bijna spookachtige cluster-harmonieën en ijle melodische lijnen. In beide werken klinkt de zoete poëtische literatuur door, bekend van schrijvers als Kader Abdolah. Tsintsadze transformeert de volksmuziek van het Georgische platteland naar de kunstmuziek.

Stersoliste Isabelle van Keulen zal haar veelzijdige muzikale kwaliteiten laten horen in de virtuoze Mugham Poeme en het meditatieve, mystieke Vientulais Engelis van Peteris Vasks.

(c) Jan Hordijk

Uitvoerenden

Isabella van Keulen, viool
Ciconia Consort