(c) Marco Borggreve

Dutch Classical Talent

Jelmer de Moed
Lunchpauzeconcert
vr 24 sep 12:00
vr 24 sep '21
12:00
  • vr 24 sep '21
    12:00
    Nieuwe Kerk

Op allerlei manieren gaat Jelmer de Moed dialogen aan: met zijn dubbelgangers, zijn spiegelbeeld, zijn eigen schaduw, met de ruimte om hem heen en zijn innerlijke zielenroerselen. 

Programma

Tristan Keuris: Canzone (1990)
Pierre Boulez: Dialogue de l’ombre double (1981)
Tijn Wybenga: nieuw werk (2021)
Amarante Nat: nieuw werk (2021)
Steve Reich: New York Counterpoint (1985)

Uitvoerenden

Jelmer de Moed, klarinet

Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen.’

Jury Dutch Classical Talent

LET OP: Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dien je in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie vind je hier.

Uitgangspunt voor het programma van De Moed is Dialogue de l’ombre double van Pierre Boulez, oftewel een gesprek tussen dubbelgangers. Het publiek wordt omgeven door de ‘stemmen’ van zeven klarinetten, opgenomen op tape. Ze zoeken contact en contrast met de achtste solist, die live speelt op het podium. Ook de andere werken zijn een subtiel spel van klanken en kleuren, aangevuld met licht- en geluidseffecten.

Dutch Classical Talent (vroeger 'het Vriendenkrans Concours' en 'Het Debuut') is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Na afloop volgt een meet & greet met de jonge beloften.

Bij dit concert is geen stapelkorting van toepassing.

Gratis concert, wel graag reserveren.