(c) Marco Borggreve

Dutch Classical Talent

Animato Kwartet
Lunchpauzeconcert
vr 26 nov / 12:00
vr 26 nov ’21
12:00
Wat de Sacre du printemps was voor de orkestmuziek, was Debussy’s strijkkwartet voor de kamermuziek. Debussy maakte korte metten met behoorlijk vastgeroeste structuren van het strijkkwartet.

Programma

C. Debussy: String Quartet in G minor, Op.10
P.I. Tchaikovsky: Hymn of Cherubim
I. Stravinsky: Three Pieces for String Quartet

Vier topspelers met een bruisende energie, ze pakken je in vanaf de eerste noot!

Jury Dutch Classical Talent

Hij schreef een werk vol exotische harmonieën en melodieën, en een zwevende, instabiele ritmiek waarmee hij een nieuwe klankwereld opende. Niet voor het eerst liet Debussy zijn critici na de première in vertwijfeling achter in de concertzaal. In Drie stukken voor strijkkwartet slaat Stravinsky op zijn beurt een brug tussen de ongepolijste en directe stijl van Petroesjka en de Sacre du printemps naar de meer gestructureerde stijl van zijn neo-klassieke periode.

Dutch Classical Talent (vroeger 'het Vriendenkrans Concours' en 'Het Debuut') is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten. Deze jonge musici ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs de twaalf grootste concertzalen van Nederland om hun naam op de kaart te zetten. Na afloop volgt een meet & greet met de jonge beloften.

Bij dit concert is geen stapelkorting van toepassing.

Gratis concert, wel graag reserveren.

(c) Marco Borggreve

Credits

Inga Våga Gaustad, viool
Tim Brackman, viool
Elisa Karen Tavenier, altviool
Pieter de Koe, cello