Nacht (2,5+)

Dadodans, Gaia Gonnelli & Insomnio
zo 12 mrt
zo 12 mrt ’23
  • zo 12 mrt ’23
    13:30 - 14:15
    Amare Studio
  • zo 12 mrt ’23
    16:00 - 16:45
    Amare Studio

De geheimen van de nacht in dromerige klanken en beelden.

Het is aardedonker en muisstil, de spanning van de zwarte nacht is om te snijden. In de verte verschijnen sterren. Eerst één voor één, dan fonkelen er honderden, duizenden naast de smalle ellips van de wassende maan. We horen krekels knisperen. In de verte roept een uil en de nachtzwaluw tjilpt zachtjes. Horen we dat nou goed en knettert daar een kampvuurtje? We horen getrommel. Een groepje neuriet en zingt om samen te zijn, om de wilde dieren in het bos te verjagen. Er wordt gedronken en gedanst, we horen glazen klinken, voeten stampen en geritsel in de struiken. Zouden we mee durven dansen? Zouden we welkom zijn?

Nacht gaat over de magische rituelen van de nacht en haar geluiden die met dans en muziek tot leven komen. De wisselwerking tussen live muziek en dans staan in deze muzikale dansvoorstelling centraal. De soundscape bestaat uit akoestische klanken en geluiden die een nachtelijk sfeer oproepen. 

Credits

Choreografie - Gaia Gonnelli
Compositie soundscape - Insomnio

Nacht is een co-productie van Dadodans en het Utrechtse muziek ensemble Insomnio, dat zich specialiseert in hedendaagse klassieke muziek.