Introdans

BACH
di 18 apr / 20:15 - 22:05
di 18 apr ’23
20:15 - 22:05

Sprankelend, verbindend en verstillend. In de voorstelling BACH laten vier choreografen zich op geheel eigen wijze inspireren door het imposante oeuvre van de wereldberoemde componist.

Programma

Andonis Foniadakis - Selon désir
Sidi Larbi Cherkaoui - Corpus Bach
Manuel Vignoulle - Wereldpremière

Selon désir van Andonis Foniadakis is een wervelwind van energie en verlangen op de Mattheus en Johannes passies. Het lichtvoetige Corpus Bach van Sidi Larbi Cherkaoui brengt een speels samenspel tussen twee dansers, live begeleid door een cellist. Manuelle Vignoulle creëert speciaal voor de voorstelling Bach een nieuw werk, een meditatief ensemblestuk over de zoektocht naar je ware zelf. Introdans-dansers en filmmakers Jurriën Schobben en Alberto Villanueva Rodríguez maken een filmisch intermezzo.

Selon désir van Andonis Foniadakis
Selon désir is een wervelwind van energie en verlangen, gezet op de openingskoren van zowel de Mattheus- als de Johannespassie van Bach. ‘Het is ongelofelijk wat choreograaf Andonis Foniadakis met de dansers doet,’ aldus artistiek directeur Roel Voorintholt. ‘Hij vraagt het uiterste van hen, laat echt elke vezel bewegen. Zijn werk laat niemand onberoerd.’

Corpus Bach van Sidi Larbi Cherkaoui 
Dat choreografie en muziek ideale (dans)partners zijn, is bekend. In het speelse Corpus Bach tilt de Vlaams-Marokkaanse dansmaker Sidi Larbi Cherkaoui dit partnerschap naar een hoger plan. Iedere noot die de cellist, live op het podium, speelt komt terug in de golvende lichamen van de dansers, van hun tenen tot aan hun vingertoppen.

Nieuw werk / Choreografie Manuel Vignoulle
Dit nieuwe werk van choreograaf Manuel Vignoulle voor een groot dansersensemble gaat over een persoonlijke reis: die naar je ware zelf. ‘We beginnen aan de buitenkant,’ vertelt Vignoulle, ‘de oppervlakkige façade, daarna reizen we steeds verder naar binnen, tot alle buitenlagen zijn afgepeld en we uitkomen bij de essentie, bij de ziel.’ ‘Manuel maakt dans met weinig franje,’ aldus Roel Voorintholt. ‘Het is clean, rustig, meditatief, zonder extra’s die er eigenlijk niet toe doen.’

Dansfilm
Introdans-dansers en filmmakers Jurriën Schobben en Alberto Villanueva Rodríguez maken bovendien een dansfilm. Voor de dansfilm laten de makers zich inspireren door het leven van Johann Sebastian Bach. Zijn verhaal wordt op een eigentijdse en abstracte manier getoond aan de hand van drie belangrijke aspecten uit het leven van de componist.

Gratis inleiding
Gratis inleiding voor tickethouders om 19.30 uur in de Spinozafoyer.
Vol=vol

Beluister de podcast

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.