© Studio Matusiak

Kinderen van het Verdwenen Woud (6+)

Duda Paiva Company
zo 14 mei 13:30
zo 14 mei '23
13:30
  • zo 14 mei '23
    13:30
    Amare, Den Haag
    Amare Studio

De magische poppenwereld brengt vergeten dieren tot leven.

Na het succes van Vergeten Dieren en Verloren Zaken keert Duda Paiva Company terug in het theater met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling over dieren die zijn verdwenen. Duda Paiva’s schuimrubberen wereld is dé ultieme plek om hen opnieuw tot leven te brengen.

Er zit magie in het regenwoud. Dat weet iedereen. Het bos staat barstensvol met geneeskrachtige planten en fluisterbomen. De zevenjarige Yara en Barnabé zijn dol op verhalen over geheimzinnige wezens die eens het woud bevolkten. Hun vriendje Goyaz kent ze allemaal: de gevaarlijke luipaard, de nieuwsgierige miereneter en de sprookjesachtige vliegjes die ’s nachts het donkere woud verlichten. Als de avond valt, sluipen de kinderen naar het kamp van de Indio’s om bij de familie van Goyaz over de bijzondere dieren van Amazonia te horen. 

Maar kinderen worden groot en levens veranderen. Wanneer Yara na lange tijd terugkeert naar haar geboorteland, blijkt de wereld uit haar jeugd spoorloos verdwenen. Het bos heeft plaatsgemaakt voor een plantage en op de plek van het huis waar zij is opgegroeid staat nu een grote boerderij. De boer die er woont, verbouwt maar één soort: de cacaoboom. Waar zijn de dieren die in dit gebied leefden? En waar zijn Yara’s vrienden? Wanneer Yara boos op de boerderijdeur klopt, doet haar oude vriend Barnabé open. 

Zoals in iedere Duda Paiva voorstelling is ook nu weer niets wat het lijkt. Terwijl Barnabé trots uitlegt hoe je van een cacaoboon chocola maakt, ontdekt Yara waar de verdwenen dieren zich hebben verstopt. De tafel blijkt de bast van een magische boom, de lamp erboven is gevuld met vuurvliegjes. Zelfs de stofzuiger blijkt een levend wezen.

Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. In de jeugdvoorstellingen komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven.

“Een even hilarische als betekenisvolle familievoorstelling.”
- Theaterkrant over Vergeten Dieren en Verloren Zaken.

Meet the puppets
Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en ja, ontdekken hoe schuimrubber voelt, dat mag ook.

Onderdeel van:
Jeugd & Familie
© Studio Matusiak

Uitvoerenden

Concept en regie - Duda Paiva Company
Spel en artistieke bijdragen - Cat Smits en Tim Velraeds
Poppen - Duda Paiva Company en Cat Smits
Songwriter - Flip Noorman
Soundscape - Wilco Alkema
Decor - Ascon de Nijs
Kostuums - Atty Kingma
Lichtontwerp - Mark Verhoef
Dramaturgie - Kim Kooiman