Tchaikovsky XL

LJO Hamburg en Viotta
zo 3 jul / 14:30 - 16:15
zo 3 jul ’22
14:30 - 16:15
  • zo 3 jul ’22
    14:30 - 16:15
    Concertzaal

Twee orkesten, het Landesjugendorchester Hamburg (LJO) en het Viotta Symfonieorkest (SO), vinden elkaar in een uitdagend project om de spectaculaire vierde symfonie van Tsjaikovsky uit te voeren. Meer dan 120 Duitse en Nederlandse talenten in de leeftijd van 15 tot 25 jaar vormen één groot symfonieorkest en gaan los om dit beroemde orkestwerk te laten klinken. 

Programma

Liszt - Les Préludes - Viotta SO

Smetana - De Moldau - Viotta SO

-pauze-

Tchaikovsky - Symfonie nr. 4 - LJO en Viotta SO

In deze symfonie staat het lot en de persoonlijke worsteling om het leven te accepteren zoals het is centraal. Dit thema is na alle recente lockdowns opnieuw actueel. Het ene afgezegde concert na het andere en tournees die op het laatst werden gecanceld heeft veel gevergd. Na deze periode van teleurstellingen kan er nu weer gemusiceerd worden. Het omvangrijke, energieke orkest dat voor u gaat spelen zal het thema van deze symfonie overtuigend weten te vertolken en staat garant voor een bijzondere ervaring, niet alleen voor het publiek maar ook voor de musici zelf.

De twee orkesten zijn pas eind vorig jaar met elkaar in contact gekomen en vonden elkaar al snel in het streven de jonge musici na afgezegde optredens en concerten zonder publiek iets bijzonders te bieden. Beide orkesten bleken toevallig de vierde symfonie van Tsjaikovsky op de lessenaar te hebben staan. Het idee om dit geweldige werk samen uit te voeren was dus snel geboren.

   

Credits

Landesjugendorchester
Viotta Symfonieorkest
René Gulikers, dirigent