Pixies - Doggerel Tour

Amare i.s.m. PAARD
za 4 mrt / 20:00 - 23:00
za 4 mrt ’23
20:00 - 23:00
  • za 4 mrt ’23
    20:00 - 23:00
    Concertzaal , Den Haag
    Concertzaal

Terwijl een bloedmaan boven de mensheid opdoemt in de nasleep van de pandemie, komen Pixies in het kader van hun nieuwe Doggerel tour naar Amare (i.s.m. PAARD), gegrepen door een creatieve woede. 

Programma

19:15 uur Inloop met DJ Maurizio in Foyer 2
20:00 uur Support act: Wunderhorse
21:00 uur PIXIES
23.00 uur DJ Maurizio op het Kunstenplein

De band wordt geprezen als de meest invloedrijke, baanbrekende band van de alt/rock-beweging van de late jaren 80 die een grote invloed heeft gehad op artiesten als Nirvana, Pearl Jam, Radiohead, The Strokes, Weezer en nog veel meer. En ook vandaag de dag heeft een hele nieuwe generatie muziekfans het "loudquietloud" kenmerkende geluid van de band ontdekt en omarmd. Komt dat zien!

Doggerel, een nieuw album vol gruwelijke folk, ballroompop en brute rock. Eigenzinnige, pakkende melodieën zijn altijd het visitekaartje van Pixies geweest. Met zeven studioalbums op de teller zorgde deze iconische band voor uitverkochte zalen over de hele wereld. De liveshows van Pixies staan garant voor onvervalste magie,  tegelijkertijd opwindend en lo-fi. Geen twee Pixies-shows zijn ooit hetzelfde.

'Human Crime' is de eerste single van de nieuwe plaat waarmee de Pixies naar buiten trad in de lente van 2022. De band verkocht hierna gelijk zijn Amerikaanse tournee in één keer uit en was headliner tijdens het BBC Radio 6 Festival in Cardiff en het Vive Latino Festival in Mexico City. 

Ze zijn terug. Ze zijn nog steeds briljant. ''God save the Pixies.”

 

Let op: dit is een staconcert.

Support Act: Wunderhorse
Voorafgaand aan het concert van Pixies warmen we je uiteraard op met een toffe support act. Niemand minder dan Wunderhorse mag de avond in stijl openen. Met de release van de gloednieuwe plaat Cub is de band van Jacob Slater (UK) de perfecte openingsact voor deze avond. Slater ken je misschien van de Londense band The Dead Pretties waarvan hij op het hoogtepunt uitstapte vanwege de hoge druk en een burn-out. Tijdens een intense periode van herstel begon hij met het in elkaar zetten van liedjes, die hij bundelde op dit debuutalbum Cub, en tevens de echte aftrap van zijn band Wunderhorse betekende. De muziek is een sonische overheersing van alt-pop waarbij de edgy stem van Slater op een bijzonder smaakvolle manier samensmelt met rauwe gitaren en grungy vibes die af en toe hinten op Pearl Jam, Radiohead of een Nirvana. Luister hieronder naar de nieuwe plaat Cub. 


Credits

Van en met Pixies
Support Act: Wunderhorse

In samenwerking met PAARD.