Nationaal Divali concert 2022

Nationale Divali Viering
zo 23 okt 17:00 - 18:00
zo 23 okt ’22
17:00 - 18:00
  • zo 23 okt ’22
    17:00 - 18:00
    Nieuwe Kerk

Het is al bijna een traditie te noemen, want  ook dit jaar is er weer een Divali-concert te bezoeken rondom de Nationale Divali-viering. Dit keer pakken we extra groots uit met o.a. Raj Mohan, een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera, Zangam en Diepak RamJiawan.

Aan het eind van de maand oktober worden de dagen korter, de nachten weer langer en neemt de duisternis het over van het licht. In deze periode vieren we Divali. Het is één van de belangrijkste feesten binnen het Hindoeïsme. Tijdens de viering worden lichtjes aangestoken, waardoor het hier in Nederland ook wel het lichtjesfeest wordt genoemd. 

Naast de Divali lezing organiseert het comité van de Nationale Divali Viering een concert met ieder jaar weer een keur aan Hindoestaanse artiesten in samenwerking met het Residentie Orkest. Dit jaar kijken we uit naar een prachtig samengesteld programma bestaande uit  Raj Mohan, een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera, Zangam en Diepak RamJiawan.

Voorafgaand aan het Divali-concert ontsteken we de grootste diya van Europa in de centrale hal van Amare en mogen de kinderen lampionnen knutselen. Dit evenement is vrij toegankelijk en kan zonder reserveren worden bezocht. 

Bezoek voorafgaand aan het concert ook de (gratis) Divali lezing met Prof. Dr. Sharda Nandram. Kaarten voor de Divali lezing zijn hier te reserveren. 

Uitvoerenden

Ensemble Residentie Orkest
Diederik van Wassenaer, viool
David Bellido Herrero, viool
Frank Goossens, altviool
Tom van Lent, cello
Astrid Schrijner, contrabas
Martine van der Loo, fluit

Zangam
o.l.v. Samhita Mundkur

Solisten
Diepak Ramjiawan, zang
Raj Mohan, zang
Deepak Doddera, zang
Madhu Singh, zang
Suresh Sardjoe, tabla

Initiërende organisaties
De Nationale Divali Viering is een initiatief van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland( SHON), Sanatan Hindoe Parishad Nederland en Amare.

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) verzorgt in de G5 al meer dan 35 jaar basisonderwijs op hindoeistische grondslag.

Sanatan Hindoe parishad Nederland (SHPN)  is een vereniging met als doel het bevorderen van het Hindoeïsme in het algemeen en volgens de principes en uitgangspunten van de  Sanatan Dharm in het bijzonder, in het besef van het multiculturele en multireligieuze karakter van de  Nederlandse samenleving.