Uit Hartstocht

Theaterfanfare Kunst voor het Volk
zo 13 nov 13:30 - 15:00
zo 13 nov '22
13:30 - 15:00
  • zo 13 nov '22
    13:30 - 15:00
    Amare, Den Haag
    Tribunetrap

Uit Hartstocht is de afsluiting van het jubileumprogramma van de 100-jarige theaterfanfare Kunst voor het Volk uit Den Haag. Tijdens dit concert staat het publiek centraal. Wat doet muziek met mensen? Welke muziek raakt hen? En waarom? 

Programma

Het programma van dit concert is een verrassing. Het is een afspiegeling van de muzikale voorkeuren van het publiek. Van klassieke muziek en concertwerken voor fanfare, tot soul en pop.

Tijdens het concert is een programmaboekje beschikbaar.

Voorafgaand aan het concert – van 13.30 tot 13.40 uur – is er een voorprogramma met een korte muzikale uitleg over de 100-jarige geschiedenis van Kunst voor het Volk.

De afgelopen maanden trok het orkest in de Hartstocht door alle stadsdelen van Den Haag om het publiek beter te leren kennen en antwoord te vinden op die vragen. 

Straatfotograaf Giedo van der Zwan reisde mee en legde vast hoe het publiek de concerten beleefde. Hij fotografeerde kleurrijke mensen met verschillende achtergronden, van jong tot oud en met een grote diversiteit aan muzikale voorkeuren. 

De foto's, verhalen en muzikale keuzes zijn zo verschillend als de mensen zelf. Dat is te horen tijdens het concert en te zien in de fototentoonstelling. Uit Hartstocht is een ode aan het publiek, in het bijzonder aan het publiek van de Hartstocht door Den Haag.

Voor het concert zijn de foto’s al te zien in het Atrium, van 26 oktober t/m 12 november. 

➤ Lees meer over de expositie op de website van het Atrium

Uitvoerenden

Theaterfanfare Kunst voor het Volk o.l.v. Sarif Tribou

Met medewerking van:
Beaudil Elzinga en David Geysen (vertellers)
Merel van Geest (sopraan)
Galvani Kids Choir en Leids Kinderkoor
Robbie de Huismuzikant (winnaar Haags Songfestival)