Ahmet Aslan

Masters of Anatolia
zo 5 mrt 20:15 - 22:05
zo 5 mrt '23
20:15 - 22:05
  • zo 5 mrt '23
    20:15 - 22:05
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Onder de vlag van onze concertserie 'Masters of Anatolia' presenteren we de mooiste Anatolische muziek van de beste artiesten. Traditionele folk met moderne invloeden. Dit keer luister je naar de virtuoos Ahmet Aslan die met zijn magische spel de Nieuwe Kerk kan betoveren als geen ander!

Onder liefhebbers staat Ahmet Aslan vooral bekend om zijn unieke stem en zijn virtuoze spel op het door hemzelf gecreëerde instrument Di-Tar (een kruising tussen de bağlama en klassieke gitaar). Geliefd in eigen land en ver daarbuiten raakte zijn carriere pas echt in een stroomversnelling nadat zijn muziek werd gebruikt in de populaire Turkse serie 'Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz'.

In 2003 kwam zijn soloalbum uit met de titel 'Va u Waxt' (Wind en tijd), gevolgd door het album 'Meleklerin Dansi' (Dans van de Engelen) in 2008. In Rotterdam ontwikkelde hij bij de World Music Academy een uniek instrument: een combinatie van de klassieke gitaar met de Bağlama. Het instrument (Di-Tar) kun je horen tijdens zijn aankomende concert. 

Verwacht muzikaal vuurwerk tijdens het een na laatste concert van de serie 'Masters of Anatolia'. 

Wat is Masters of Anatolia? 
Masters of Anatolia is het nieuwe festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met acht vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, halen we de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland. Het festival programmeert, zoals de naam het doet vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie uit de Anatolische roots halen. 

Mede mogelijk gemaakt door Fentener van Vlissingen Fonds, Fonds Podiumkunsten en Stichting Dioraphte.