Ralph Vaughan Williams - A Sea Symphony

LSKO Collegium Musicum olv Gerrit Maas
za 11 mrt / 20:00 - 21:15
za 11 mrt ’23
20:00 - 21:15
  • za 11 mrt ’23
    20:00 - 21:15
    Concertzaal, Den Haag

“Behold, the sea itself…”

Programma

A Sea Symphony – Ralph Vaughan Williams

Vaar mee op de prachtige 1e symfonie, die beter bekend staat als “A Sea Symphony” van componist Ralph Vaughan Williams. De eerste en langste van zijn negen symfonieën, die voor het eerst werd uitgevoerd op het Leeds Festival in 1910 met de componist als dirigent.

De teksten van A Sea Symphony zijn ontleend aan Walt Whitman's Leaves of Grass. Vaughan Williams voelde zich aangetrokken tot de poëzie van Whitman vanwege het vermogen om zowel metafysische als humanistische perspectieven te overstijgen. Whitman's gebruik van vrije verzen begon ook golven te maken in de wereld van de componisten. Daar werden de vloeiende texturen aantrekkelijker dan traditionele metrische tekstinstellingen.

Nu neemt Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum je mee op reis naar de wereld van het water, waar de zeevaarders die navigeren over de kolkende golven van de oceaan centraal staan.

Laat je meevoeren door golvende klanken en deinende melodieën, uitgevoerd door LSKO Collegium Musicum onder leiding van Gerrit Maas.

Credits

LSKO Collegium Musicum

Dirigent: Gerrit Maas

Met twee solisten