© Kyutai Shim

Tsjaikovski & Prokofjev

Residentie Orkest
Een van de mooiste vioolconcerten ooit!
vr 10 nov / 20:15 - 22:15
vr 10 nov ’23
20:15 - 22:15
  • vr 10 nov ’23
    20:15 - 22:15
    Concertzaal
De passie spat ervan af tijdens deze grootste en meeslepende avond. Laat dat maar over aan de componisten Tsjaikovski en Prokofjev.

Programma

One Minute Symphony
Tsjaikovski Vioolconcert
Prokofjev Symfonie nr. 5

Groots en meeslepend, duizelingwekkend uitbundig, triomfantelijk, gloedvol, warmbloedig. Dat geldt allemaal voor zowel het iconische Vioolconcert van Tsjaikovski als voor de enorme klankwereld van Prokofjevs Vijfde symfonie. Het wordt dan ook een meer dan gepassioneerde avond. Bomsori Kim, een van de boeiendste violisten van dit moment, en een van onze favoriete gastdirigenten Michal Nesterowicz laaien het vuur hoog op. Het is het eind van de Tweede Wereldoorlog als Prokofjevs Vijfde symfonie in première gaat. Een indrukwekkend en aangrijpend muzikaal bouwwerk, als eerbetoon aan de mensheid en hoop op een betere toekomst.

Spannend is ook de explosie van expressie in het eerste deel van Tsjaikovski’s enige Vioolconcert. De prachtige en lyrische thema’s werden tijdens de première in 1879 overigens nog niet goed op waarde geschat. ‘Hier wordt geen viool gespeeld, maar geplukt, gerukt en geranseld.’ Nu is het een abolsute must-hear! Helemaal met de dynamiek van soliste Bomsori Kim, die vanavond in Nederland debuteert!

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Michal Nesterowicz dirigent
Bomsori Kim viool