© Arturs Kondrats

Bihlmaier meets Queyras

Residentie Orkest
Topcellist ontmoet onze chef-dirigent
vr 17 nov / 20:15 - 22:00
vr 17 nov ’23
20:15 - 22:00
  • vr 17 nov ’23
    20:15 - 22:00
    Concertzaal
Een van de grootste cellisten van dit moment en onze chef-dirigent ontmoeten elkaar in een fascinerend celloconcert.

Programma

Schubert Ouverture ‘Rosamunde’
Dutilleux Celloconcert ‘Tout un monde lointain’
Schumann Symfonie nr. 4

Soms ben je trots als je iemand tot je vrienden mag rekenen. Cellist Jean-Guihen Queyras is zo’n echte vriend. De vriendschap tussen hem en het Residentie Orkest ontstond tijdens de Cello Biënnale. Tijdens dit concert is het tijd voor een eerste kennismaking tussen de grootmeester en chef-dirigent Anja Bihlmaier. Twee grote namen van dezelfde generatie vinden elkaar in een van de mooiste celloconcerten: het Celloconcert van Henri Dutilleux. Dertig jaar geleden was het Celloconcert van de Franse componist voor het laatst te horen in Den Haag. Een ethisch, sferisch muziekschilderij dat Jean-Guihen Queyras met differentiatie in klankkleur tot leven zal brengen. De cellist ontving in 2022 de Anner Bijlsma Award.

Het concert eindigt met Schumanns Vierde symfonie, oorspronkelijk een liefdevol verjaardagscadeautje voor zijn geliefde Clara, toen het leven nog zorgeloos was. Anja Bihlmaier gaat voor in een spetterend, dramatisch meesterwerk.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Anja Bihlmaier dirigent
Jean-Guihen Queyras cello