© Radovan Šubín

Mozart, Beethoven & Stravinsky

Residentie Orkest
Met artist in residence Josef Špaček
vr 8 dec / 20:15 - 22:05
vr 8 dec ’23
20:15 - 22:05
  • vr 8 dec ’23
    20:15 - 22:05
    Concertzaal

Beethovens Vioolconcert, Mozarts Haffnersymfonie en Stravinsky’s Concerto in D. Drie meesterwerken die licht brengen in donkere winterdagen.

Programma

One Minute Symphony
Ludwig van Beethoven Vioolconcert
Igor Stravinsky Concerto in D
Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie nr. 35 ‘Haffner’

Virtuoos, speels, subtiel en dramatisch. Beethoven schreef hét vioolconcert der vioolconcerten. Dat hoor je niet alleen, dat voel je. Majestueus en van ongekende schoonheid. Verfijnd en vurig gespeeld door topviolist Josef Špaček, onder leiding van vaste gastdirigent Jun Märkl. Ook Mozarts Haffnersymfonie brengt licht. Wel zo prettig in deze donkere dagen.

Natuurlijk gaat het Residentie Orkest je overweldigen met de Haffnersymfonie van Mozart. Jun Märkl houdt met lyrische strijkers de prominente blazers tot de laatste paukenslag in toom. En net als bij Beethovens Vioolconcert is heel soms een klein, subtiel gebaar van onze gastdirigent daarvoor al voldoende. Genoeg om artist in residence Josef Špaček met zijn soloviool vrij spel te geven.

Tussen Beethoven en Mozart horen we nóg een wonderkind: Igor Stravinsky. Je hoort de Russische strijkerstraditie in zijn Concerto in D.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Jun Märkl dirigent
Josef Špaček viool