Zondag­ochtendconcert: Beethoven & Mozart

Residentie Orkest
Onthaasten op zondagochtend
zo 10 dec / 11:00 - 12:05
zo 10 dec ’23
11:00 - 12:05
  • zo 10 dec ’23
    11:00 - 12:05
    Concertzaal, Den Haag

Een zondag zonder to-dolijst maar met warme, muzikale sprankels voor je hersens. Het beeldschone Vioolconcert van Beethoven biedt inspiratie én rust.

Programma

Ludwig van Beethoven Vioolconcert
Wolfgang Amadeus Mozart Symfonie nr. 35 ‘Haffner’

Bij het Residentie Orkest wordt de zondagochtend je favoriete moment van de week. Nog even onthaasten, met een symfonische massage voor je gedachten. Je hoort de mooiste muziek tijdens onze zorgeloos zonnige zondagochtendconcerten. Vandaag laat Beethoven je vioolklanken op z’n mooist horen. Luister hoe lieflijk van toon, hoe sierlijk. En dan weer pittig en eigenwijs.

Beethoven schreef hét vioolconcert der vioolconcerten. Zijn Vioolconcert is van een ontroerende schoonheid. Verfijnd en virtuoos gespeeld door onze artist in residence Josef Špaček. Blazers spelen een belangrijke rol in Mozarts Haffnersymfonie. Vaste gastdirigent Jun Märkl laat met een dramatisch begin, langzame strijkers, menuetten en een wervelend slot horen wat Haffner is: een kernachtige symfonie. Dat wordt een zondag die nog lang doorklinkt.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Muzikale kinderworkshop 
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor € 3,50 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Je kunt de workshop meebestellen in het bestelproces voor de concertkaarten.

Onderdeel van:
Zondagochtend

Credits

Jun Märkl dirigent
Josef Špaček viool