© Marco Borggreve

Stravinsky’s Vuurvogel

Residentie Orkest
zo 3 mrt 14:15 - 16:05
zo 3 mrt '24
14:15 - 16:05
  • zo 3 mrt '24
    14:15 - 16:05
    Concertzaal
Een aanlokkelijke middag vol passie en spanning. Luister naar sprookjesachtige symfonische verhalen en de betoverende klanken van een topcellist.

Programma

Lex van Delden Sinfonia III ‘Facetten’
Sjostakovitsj Celloconcert nr. 1
Moesorgski/Rimski-Korsakov Een nacht op de kale berg
Stravinsky Suite ‘De Vuurvogel’ (1919)

Uitvoerenden

Jun Märkl dirigent
Nicolas Altstaedt cello

De Duits-Franse topcellist Nicolas Altstaedt keert terug bij het Residentie Orkest. Hij zal het krachtige en kleurrijke Eerste celloconcert van Sjostakovitsj laten klinken zoals het bedoeld is: passievol, lyrisch en expressief. Kleurrijk zijn ook de drie symfonische verhalen die vaste gastdirigent Jun Märkl tot leven brengt: Stravinsky’s suite uit de beroemde balletmuziek De Vuurvogel, Moesorgski’s sprookje Nacht op de kale berg en Sinfonia III Facetten van Lex van Delden. Om met die laatste te beginnen: we horen eindelijk weer een werk van de bíjna vergeten Nederlandse componist Lex van Delden. Kleurrijke harmonieën en een expressieve melodie wisselen elkaar af in diens Sinfonia III Facetten. Strijkers en blazers voeren de spanning voelbaar op als ze Moesorgski’s heksen de berg op begeleiden op weg naar de duivel. Tot slot vertelt onze vaste gastdirigent Jun Märkl je een muzikale fabel. Met variërende melodieën en staccato-ritmes brengt hij Stravinsky’s Vuurvogel tot een krachtige climax.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Onderdeel van:
Zondagmatinee