RO NOW: Stravinsky & Wantenaar

Residentie Orkest
De beste symfonische muziek, kort en krachtig!
vr 15 mrt 20:30
vr 15 mrt '24
20:30
  • vr 15 mrt '24
    20:30
    Amare, Den Haag
    Concertzaal
Tijdens een ongedwongen avond leer je in RO NOW de klassieke meesters op een heel nieuwe manier kennen. Met deze keer een avond vol verrassingen.

Programma

Wantenaar Concert voor accordeon en orkest
Stravinsky Petroesjka (1947)

Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over de werken voor een diepere muziekbeleving. Met deze keer een nieuw werk van de Nederlandse componiste Mathilde Wantenaar en de wervelende muziek van Stravinsky: een avond vol verrassingen. Een première in Den Haag!

Mathilde Wantenaar schreef voor het Residentie Orkest en de Nederlandse accordeonist Vincent van Amsterdam haar Concert voor accordeon en orkest. De veelzijdige, Nederlandse componist schreef opera's, concerten, orkestwerken en voor zangers en koren. Haar stijl? Lyrisch, betoverend en eclectisch. Haar doel? Mensen raken met haar muziek. Vaste dirigent Anja Bihlmaier voert je daarna mee in de wervelende muziek van Stravinsky’s ballet Petroeskja. Het ballet is gebaseerd op een Russisch volkssprookje over liefde en jaloezie. Krachtige, kleurrijke muziek, die ook zonder ballet staat als een huis.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Uitvoerenden

Anja Bihlmaier dirigent
Vincent van Amsterdam accordeon

Onderdeel van:
RO NOW