Zondag­ochtendconcert: Mozart & Haydn

Residentie Orkest
zo 7 apr / 11:00 - 12:00
zo 7 apr ’24
11:00 - 12:00
  • zo 7 apr ’24
    11:00 - 12:00
    Concertzaal

Een zondag zonder to-dolijst maar met warme, muzikale sprankels voor je hersens. De aangrijpende Sinfonia concertante van Mozart biedt inspiratie én rust.

Programma

Mozart Sinfonia concertante
Haydn Symfonie nr. 104 ‘London’

Bij het Residentie Orkest wordt de zondagochtend je favoriete moment van de week. Nog even onthaasten, met een symfonische massage voor je gedachten. Je hoort de mooiste muziek tijdens onze zorgeloos zonnige zondagochtendconcerten. Deze ochtend Mozarts Sinfonia concertante: aangrijpend mooi, beweeglijk, virtuoos en luchtig. In handen van prijswinnend topvioliste Maria Milstein, onze aanvoerder altviool Hannah Strijbos en geliefd gastdirigent Jan Willem de Vriend wordt Mozarts Sinfonia concertante een van de mooiste werken voor strijkinstrumenten. 

De gastdirigent neemt ook Haydns laatste symfonie mee, nummer 104. Die laatste was de kroon op zijn werk. En dat hoor je! Zijn Symfonie nr. 104 is groots, expressief, vol vreugde en ja, je hoort het goed aan het eind: dat zijn Londense straatgeluiden en verkoopkreten van de markt. 

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Prijzen zijn inclusief garderobe en koffie/thee voor het concert.  

Muzikale kinderworkshop 
Tip! Speciaal voor kids van 4 tot 12 jaar is er tijdens het concert een muzikale kinderworkshop voor €3,50 per kind. Wel van te voren even reserveren! De workshop is in het Nederlands. Je kunt de workshop meebestellen in het bestelproces voor de concertkaarten.

Onderdeel van:
Zondagochtend

Credits

Jan Willem de Vriend dirigent
Maria Milstein viool
Hannah Strijbos altviool