RO NOW: Inner Choices

Residentie Orkest
vr 19 apr 20:30 - 21:45
vr 19 apr ’24
20:30 - 21:45
  • vr 19 apr ’24
    20:30 - 21:45
    Concertzaal

Iedereen maakt keuzes. Vanuit karakter, liefde, idealisme... Soms uit verlangen en soms uit noodzaak. Mahler en Franck worstelden ook met keuzes maken. Wat voor componist wilden zij zijn? Zij bewijzen dat uit zoektocht en twijfel juist iets prachtigs kan ontstaan, wat 200 jaar na dato nog steeds resoneert.

Programma

Mahler Lieder eines fahrenden Gesellen
Franck Symfonie in d

Op vrijdag 19 april gaan we tijdens een bijzondere RO NOW samen op zoek naar de keuzes van Mahler en Franck en... naar de keuzes die wij zelf maken.

Het zijn uiteindelijk jouw keuzes die je vormen.

Voordat het concert begint zoomen we in op de keuzes die we maken tijdens verschillende activiteiten die vanaf 19.00 uur op meerdere plaatsen in Amare plaatsvinden. Kom bijvoorbeeld naar de kort interactief concert van Mike Boddé, of de 'Inner Choices Talk' met presentator Maaike Schoon, systeemtherapeut Steven Pont & componist Karmit Fadael.

Mike Boddé
Multitalent Mike Boddé laat van 19.00 tot 19.30 uur horen op hoeveel verschillende manieren de 12 noten kunnen worden geïnterpreteerd. In een kort interactief concert laat hij horen wat de gevolgen van bepaalde muzikale keuzes zijn. Neem plaats op de tribunetrappen in de centrale hal van Amare, doe mee en laat je verrassen!

Inner Choices Talk
Hoe komen we tot keuzes en wat zeggen ze over ons? Voorafgaand aan het concert praten we erover. Presentator Maaike Schoon gaat in gesprek met twee experts. 

Systeemtherapeut en spreker Steven Pont geeft inzicht in hoe persoonlijke keuzes vaak gekleurd worden door systemen zoals familie, afkomst of werksituatie. En... of het mogelijk is om hier los van te komen. 

Componist Karmit Fadael zoomt in hoe je ook in muziek dezelfde dilemma’s tegenkomt als in het echte leven... 

Masterclass door dirigent Andrew Grams
Dirigent Andrew Grams en bariton Manuel Walser nemen je aan het begin van het concert mee in de keuzes die de componisten hebben gemaakt, maar ook welke zij zelf gemaakt hebben in het vertolken van deze prachtige muziek. Een uniek kijkje in het leven van deze grootheden.

Mahler & Franck
Liefdesverdriet loopt als een rode draad door Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen, die hij als jonge twintiger schreef in Wenen. De reizende man bezingt alle aspecten van een gebroken hart en Mahler weet alle emoties perfect te vangen in onweerstaanbare melodieën. Liederen vol hartzeer, gevoelig gezongen door prijswinnend bariton Manuel Walser. De Amerikaanse gastdirigent Andrew Grams, een absolute publiekslieveling, keert terug bij het orkest. Hij brengt het meesterwerk van César Franck mee: zijn romantische Symfonie in d.

RO NOW
Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over de muziek, geïllustreerd met voorbeelden door het orkest. Na afloop kun je lekker blijven hangen in de foyer waar een dj plaatjes draait en de biertjes koud staan. De eerste drankjes zijn van ons!

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

 

Uitvoerenden

Andrew Grams dirigent
Manuel Walser bariton