Bruckner 7

Residentie Orkest
vr 3 mei / 20:15 - 22:35
vr 3 mei ’24
20:15 - 22:35
  • vr 3 mei ’24
    20:15 - 22:35
    Concertzaal
Eerst ontroeren Berg en Bach, daarna overweldigt Bruckner je. Adembenemende muziek zo groot als een kathedraal. Je wordt er stil van.

Programma

Bach/Padding Es ist Genug
Berg Vioolconcert
Bruckner Symfonie nr. 7

Bruckners Zevende symfonie is een muzikale kathedraal. Van een schoonheid die diep raakt. Chef-dirigent Anja Bihlmaier voert je mee van hartverscheurende pijn naar uitbundige vreugde, van onheilspellend gevaar naar triomfantelijke fanfare. Ook Alban Bergs Vioolconcert is fijnzinnig en ontroerend. In Bergs verdriet voor een kind herken je echo’s van het Bach-koraal Es ist Genug. Een aangrijpend begin van een adembenemend concert. Het in Den Haag uitvoeren van Berg's Vioolconcert was een diep gekoesterde wens van artist in residence Josef Špaček.

Hij bereidt je met een treurige Berg en Bach vol overgave voor op de emotionele rollercoaster van Bruckner. Het tweede deel alleen is al van een onaardse schoonheid. Rijke strijkersklanken gaan voor in een lange, lyrische treurmars als eerbetoon aan de gestorven operagigant Richard Wagner. Je wordt er stil van.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Anja Bihlmaier dirigent
Josef Špaček viool