© Feliks Volož 

Tuulikki Bartosik & Sander Mölder

Playscapes: Innovatieve Nordic electro-acoustica
Nature of Sounds
vr 9 jun 20:00 - 21:10
vr 9 jun '23
20:00 - 21:10
  • vr 9 jun '23
    20:00 - 21:10
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Het leven van een muzikant ontvouwt zich als een lappendeken van plaatsen en vluchtige contacten. ‘Thuis’ wordt een aaneenschakeling van deuren. Maar deze deuren openen vaak naar nieuwe ideeën en culturen. Nieuwe inspiratiebronnen. Dat gevoel van steden en regio’s die als lagen op elkaar komen te liggen is de inspiratie achter Playscapes, het derde soloalbum van muzikant en componist Tuulikki Bartosik.

Playscapes is een reis van Estland naar Zweden, van Finland naar Engeland en Japan. Veranderende landschappen waarbij Bartosik de beelden in haar hoofd vertaald naar iets dat ze met haar vingertoppen kan voelen. Experimenterend met het gebruik van pedalen voor haar accordeon, tekent dit album ook een enorme verandering in het geluid van Bartosiks muziek.

Voor Playscapes vond Bartosik een zielsverwant in Sander Mölder, een Estlandse componist en cellist van wereldklasse. Hij coproduceerde het album en voegde verschillende arrangementen toe. De twee werkten nauw samen aan alle aspecten van de muziek.

Bartosik over het album: “Er zit zeker een geografisch element in, maar het is ook een speelveld voor mijn gedachten en identiteit. Mensen beschouwen mij als Estlandse, maar eigenlijk heb ik meer dan de helft van mijn leven in Zweden gewoond. Ik heb al vanaf mijn jonge jeugd veel internationaal gereisd en ik zie mezelf als Baltisch-Scandinavisch. De hele wereld is mijn speelveld.”

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.Brasserie Amare
Maak je bezoek compleet met een lunch of diner bij Brasserie Amare!

➤ Bekijk het menu en reserveer een tafel