© Janis Deinats

Vespers van Rachmaninov

Lets Radiokoor
di 10 okt 20:15 - 21:55
di 10 okt '23
20:15 - 21:55
  • di 10 okt '23
    20:15 - 21:55
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Het Lets Radiokoor dat in 1940 werd opgericht, behoort tot de absolute top van de Europese professionele kamerkoren. Het ensemble wordt geroemd om zijn verfijnde smaak voor het muzikale materiaal, een geraffineerde expressie en een ongelofelijke vocale techniek.

Programma

Henry Purcell/Sven David Sandstrom Hear my Prayer, O Lord
Valentin Silvestrov Two Spiritual Songs
Olivier Messiaen/Clytus Gottwald Louange à l’éternité de Jésus
Sergej Rachmaninov Vespers (All-Night Vigil) op. 37

➤ Lees de liedteksten

Het koor wijdt zich aan een breed repertoire van renaissance tot hedendaags. Vooral door zijn interpretatie van moderne koormuziek heeft het koor grote naam gemaakt en de reputatie van een ‘klanklaboratorium’. De zangers van het koor hebben zich op bijzondere vocale vaardigheden, zoals de intonatie van kwarttonen en het boventoongezang gespecialiseerd en verdiepen zich geregeld in de geheimen van de oeroude zangtradities van hun geboorteland Letland.

Sinds 1992 wordt het Lets Radiokoor door twee dirigenten geleid: chefdirigent en artistiek leider is Sigvards Klava, die wordt bijgestaan door een tweede dirigent, Kaspars Putnins. Een belangrijke doelstelling van het koor is de ondersteuning van Letse componisten, die zij bij hun internationale optredens overal ter wereld willen voorstellen. Voor zijn opnamen van de composities van Eriks Esenvalds, Kristaps Petersons und Martins Vilums werd het koor door de Internationale Muziekraad van de Unesco met de prijs van het International Rostrum of Composers onderscheiden. De CD-opname van Arvo Pärts Adam’s Lament ontving in 2014 een Grammy-onderscheiding.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Het Lets Radiokoor gaf concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, Konzerthaus Berlin, Cité de la Musique in Parijs, de Frauenkirche in Dresden, het Lincoln Center New York en de Walt Disney Hall in Los Angeles. Het werd voorts uitgenodigd door diverse internationale festivals. Het koor werkte samen met tal van befaamde gastdirigenten, zoals Heinz Holliger, Tonu Kaljuste, Stephen Layton, Lars Ulrik Mortensen, James Wood, Esa-Pekka Salonen, Gustavo Dudamel en Riccardo Chailly. Het koor maakt geregeld CD-opnamen.