NJO Wintertour

Nationaal Jeugdorkest
zo 28 jan / 14:15 - 16:05
zo 28 jan ’24
14:15 - 16:05
  • zo 28 jan ’24
    14:15 - 16:05
    Concertzaal, Den Haag

Het Nationaal Jeugdorkest (NJO) biedt met de jaarlijkse projecten dé springplank voor jong muziektalent tussen de 18 en 26 jaar. Voor de Wintertournee 2024 zet het orkest onder leiding van dirigent Martin Sieghart Bruckners magnum opus de negende en Elgars hoogtepunt voor cello op de lessenaar.

Programma

Edward Elgar Celloconcert
Anton Bruckner Symfonie nr. 9

Na een periode van trots Brits nationalisme, geeft Edward Elgar (1857-1934) met zijn Celloconcert uit 1919 muzikaal uitdrukking aan het gevoel van verslagenheid na de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog. Het is tevens Elgars laatste grote compositie, transparant georkestreerd met een prachtrol voor de cello. Met haar gepassioneerde spel is Harriet Krijgh het aanstormende cellotalent bij uitstek voor de vertolking van de solo in deze uitvoering.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Anton Bruckner (1824-1896) bereikt met zijn unieke combinatie van voortbouwen op de klassieke traditie en Wagneriaanse vernieuwingsdrang een enorme diepgang in zijn symfonieën. Zijn Negende symfonie is dan wel onvoltooid, het blijft een absoluut negentiende-eeuws hoogtepunt. Hier in goede handen van Bruckner-specialist Martin Sieghart.

Credits

Het Nationaal Jeugdorkest (NJO)
Martin Sieghart dirigent 
Harriet Krijgh cello