Petite Messe Solennelle

Amsterdam Sinfonietta & Nederlands Kamerkoor
wo 14 feb / 20:15 - 21:35
wo 14 feb ’24
20:15 - 21:35
  • wo 14 feb ’24
    20:15 - 21:35
    Concertzaal

Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor presenteren onder leiding van artistiek leider Candida Thompson een nieuwe versie van Rossini’s ingetogen mis vol dramatiek en verstilling. 

Programma

Gioachino Rossini (arr. Wijnand van Klaveren) Petite Messe Solennelle

Rossini’s compositie is zonder twijfel een van de populairste werken ooit geschreven.

Operacomponist Rossini schreef in de partituur van zijn Petite messe solennelle een ironische opdracht: "Lieve God, hier is het, de arme, kleine mis. Is het werkelijk heilige muziek of heb ik heiligschennende muziek gemaakt? Ik ben geboren voor opera buffa, zoals u weet. Wees dus gezegend en schenk mij het paradijs." Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Kamerkoor, onder leiding van artistiek leider Candida Thompson, treffen elkaar in dit meeslepende 19e-eeuwse werk, een ingetogen mis vol dramatiek en verstilling, grote gebaren en ontroerende momenten, in een hele nieuwe versie voor strijkorkest, harmonium en kamerkoor. 

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het concert geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Nederlands Kamerkoor
Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool
Solisten uit het koor