© De Schaapjesfabriek

Ruins and Remains

Projazz Downtown Festival
zo 21 mei 16:00 - 17:10
zo 21 mei '23
16:00 - 17:10
  • zo 21 mei '23
    16:00 - 17:10
    Amare, Den Haag
    Amare Studio

Wolfert Brederode's nieuwste album Ruins and Remains is een werk voor piano, drums/percussie en strijkkwartet en kan worden beschouwd als een muzikale contemplatie over de veerkracht van de mens.

Het spel en de composities van pianist en componist Wolfert Brederode zijn altijd doorspekt met subtiele contrasten. Het is weinig pianisten gegeven zo herkenbaar te spelen en toch zo verrassend te zijn. Met Ruins and Remains, dat in het najaar van 2022 is verschenen op ECM Records, presenteert Wolfert zijn nieuwste album. Hiervoor werkt hij samen met Nederlandse topmusici die met veelzijdige projecten hun sporen ruimschoots hebben verdiend.

Hoewel het oorspronkelijke idee zijn wortels had in de herdenking van het einde van de eerste wereldoorlog ruim een eeuw geleden heeft dit project, in het licht van de recente ingrijpende gebeurtenissen de laatste jaren, geleidelijk aan een breder- maar ook persoonlijker karakter gekregen.

In Ruins and Remains vormen de groepsleden één veelkoppig wezen, waardoor de muziek veel meer is dan een duo van piano- en drums aangevuld met een strijkkwartet. Invloeden van jazz, minimal, klassieke muziek, folk- en contemporaine muziek vloeien op een natuurlijke wijze samen in dit genre-overschrijdende project. En rondom twee terugkerende hoofdmotieven 'Ruins' en 'Remains' wisselen melancholieke vergezichten, lyrische melodieën, abstracte klankvelden- en avontuurlijke improvisaties elkaar af in een eigenzinnig muzikaal universum.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren

Voorprogramma
Voorafgaande aan het concert is er een inleidend optreden van het Sung Jea Oh Quartet bij de Tribunetrap van 14:45 tot 15:30 uur.


Brasserie Amare
Maak je bezoek compleet met een lunch of diner bij Brasserie Amare!

➤ Bekijk het menu en reserveer een tafel