© Rinse Fokkema

Iris Hond & Kamerata Zuid

Pianoconcert Domino van Ludovico Einaudi
za 23 sep 20:15 - 21:30
za 23 sep '23
20:15 - 21:30
  • za 23 sep '23
    20:15 - 21:30
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

Pianiste Iris Hond en Strijkorkest Kamerata Zuid werkten al eerder samen in een succesvol programma rondom Ludovico Einaudi. Dit najaar brengen ze een nieuw avondvullend programma naar de Nederlandse concertzalen, met als hoogtepunt de Nederlandse première van het pianoconcert van Ludovico Einaudi.

One of the most beautiful performances of my music.

Ludovico Einaudi over Iris Hond

Naast dit unieke werk zal Iris haar eigen bekende en nieuwe composities ten gehore brengen. Hiervoor werkte zij samen met componist Xavier van der Poll die de orkestraties voor deze stukken maakte. Ook speelt Kamerata Zuid een aantal grote klassieke werken van o.a. Chopin en Rachmaninoff. Het orkest staat onder leiding van dirigent Frank Adams.

Pianist en componist Iris Hond stond vorig jaar maar liefst 10 keer achter elkaar in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam met de muziek van haar geliefde componist. Einaudi zelf zei over haar spel: “One of the most beautiful performances of my music”. Het is dus ook niet gek dat hij specifiek Iris heeft gevraagd zijn enige pianoconcert voor het eerst ten gehore te brengen. Over het pianoconcert zegt Iris Hond: "Toen Einaudi mij de muziek van het stuk stuurde, was ik meteen verliefd. Vooral het tweede deel is hartverscheurend mooi. Ik voel me natuurlijk zeer vereerd dat hij mij hiervoor heeft gevraagd."

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Uitvoerenden

Iris Hond
Kamerata Zuid

Kamerata Zuid
Jong, energiek én met lef: dat is Kamerata Zuid! Het orkest, dat uit 20 strijkers en een percussionist bestaat, wordt geleid door dirigent en artistiek leider Frank Adams. Sinds 2021 is ook Etienne Siebens als vaste gastdirigent verbonden aan Kamerata Zuid. Het orkest bestaat uit een vaste kern van professioneel geschoolde musici. Voor ieder muzikaal project wordt steeds een programma en orkest op maat gecreëerd. Een open mind én passie om mens en muziek met elkaar te verbinden: dat is de kracht van dit orkest!

➤ Website Kamerata Zuid