Jürg Frey

New European Ensemble
za 25 sep / 20:15
za 25 sep ’21
20:15
  • za 25 sep ’21
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk, Den Haag

New European Ensemble presenteert de internationaal geliefde Zwiterse componist Jürg Frey; een veelomvattend portret van zijn ensemblemuziek, inclusief de wereldpremière van het werk The Wind Moves Them.

Programma

Frey - The Wind Moves Them (wereldpremière)
Braud - Garden of Transparency Braud, Stargazer (wereldpremière)
Frey - Hügel, Schatten, Landschaften

LET OP: Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dien je in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie vind je hier.

Jürg Frey staat bekend om de fraaie, brede en open klankruimtes die hij in zijn stukken schept. Zijn veelal introspectieve composities nodigen de luisteraar uit om verstilling en reflectie op te zoeken. Zijn werken worden regelmatig uitgevoerd door de meest toonaangevende orkesten en ensembles in Europa, Noord Amerika en Japan.

Naast werk van Frey staat ook een wereldpremière van de jonge getalenteerde Franse componist Augustin Braud op het programma. Braud liet zich net zoals Frey inspireren door een natuurfenomeen in zijn werk Stargazer voor NEuE. Dit weerbarstige stuk is gecomponeerd voor vier trio's verspreid door de ruimte, die met verschillende klanktexturen een gezamenlijke gehemelte vormen.

Credits

New European Ensemble