Mysterium

Jef Neve
vr 1 okt 20:30 - 21:45
vr 1 okt '21
20:30 - 21:45
  • vr 1 okt '21
    20:30 - 21:45
    Nieuwe Kerk

De Belgische pianist Jef Neve komt terug naar den Haag begeleid door een topbezetting met onder andere Jasper Høiby (Phronesis), Nicolas Kummert (Drifter) en de Nederlandse trompettist Teus Nobel. 

Uitvoerenden

Jef Neve, piano
Jasper Høiby, contrabas
Teus Nobel - trompet
Nicolas Kummert, tenorsax
Bruno van Haegen, tenorsax
Andy Dhondt, tenorsax
Pieter Kindt, bastrombone

LET OP: Om toegang te krijgen tot deze voorstelling dien je in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Meer informatie vind je hier.

Neve heeft behoefte aan mysterie, juist in het tijdperk waarin data zo direct beschikbaar zijn: 'De kracht van een zoektocht naar waarachtigheid, het kinderlijk plezier van de acceptatie dat ik het niet begrijp', aldus de pianist wiens nieuwe album Mysterium dit voorjaar verschijnt.

Met deze nieuwe muziek sleept hij de luisteraar mee in een fantasievolle geluidswereld. In de zevenkoppige band zijn belangrijke rollen weggelegd voor de Nederlandse trompettist Teus Nobel en de Deense contrabassist Jasper Høiby (Phronesis). "In zijn composities met zowel jazz als klassieke componenten vinden verbeelding en diepgang elkaar in weelderige melodieën die gaandeweg helemaal openbreken. Jazz en klassieke muziek zijn voor de pianist van gelijke waarde." - NRC Handelsblad De serie A Musical Journey staat in het teken van internationale muzikale ontmoetingen tussen musici uit verschillende windstreken en wordt georganiseerd. Dit concert komt tot stand i.s.m. ProJazz.